Yasin Sülün ve Burak Ceylan BJK TV’de Futbol Akademisi programının konuğu oldu

Yasin Sülün ve Burak Ceylan BJK TV’de Futbol Akademisi programının konuğu oldu

Beşiktaş U-21 Takımının Teknik Direktörü Yasin Sülün ile U-21 Takımının kaptanı Burak Ceylan, BJK TV’ye konuk oldular.

Ajans Beşiktaş - U-21 Takımının Teknik Direktörü Yasin Sülün ile U-21 Takımının kaptanı Burak Ceylan, BJK TV’de Futbol Akademisi programında Gürler Akgün’ün konuğu oldular.

Gürler Akgün: U-21 Takımımızın hikayesi ile başlayacağız. İlk söz takımımızın teknik sorumlusu Yasin hocamızın.

Yasin Sülün: Muhammet Öztürk santrafor, Yusuf ve Hüseyin'i ikinci lige gönderdik. Bir de Şiyar isimli futbolcumuzu Slovenya'ya gönderdik. Şu anda lideriz. Bizim için hedef her zaman liderlik. Çocukların gidişinden memnunuz.

Gürler Akgün: Bundan 2,5 sene önce sizinle zirvede bitirdiğimiz bir lig vardı. O zaman 1997 doğumlular oynuyordu.

Yasin Sülün: Muhammet Enes’i Göztepe'ye verdik. Sedat'ı Balıkesir'e verdik. Devrim, Kahramanmaraş'ta oynuyor. O senede çok futbolcu verdik. Kabuk değişiyor. Uyum sorunu olabiliyor. Adapte süreleri uzayabiliyor. Futbolcularımızı hemen hemen 19 yaşına gelmeden mezun etmeye çalışıyoruz. Mesela kalecimiz 2001 doğumlu olmasına rağmen A Takım'ı antrenmanlarına çıkıyor. Biz 25 yaşında adamları oynatmıyoruz.

Gürler Akgün: Burak seninle devam edelim. Kendini tanıtır mısın?

Burak Ceylan: 7 yıl önce kulübe geldim. Dokuz ay Kaynarcaspor'da oynadım. Daha sonra buraya çağırdılar ve 3 aylık deneme sürecine aldılar. Kendimi gösterdim ve takıma alındım. Şu an U-21 takımı kaptanıyım. Hocamdan da çok memnunum.

Gürler Akgün: Kaptanlık hakkında bizi bilgilendirir misin? Hocanın sahadaki sözcüsüsün sonuç itibariyle.

Burak Ceylan: Futbolcuların adaptasyon sürecini hızlandırmaya ve olumlu konuşmaya çalışıyorum. Arkadaşlık ortamımız da iyi olduğu için sorun yaşamıyorum.

Gürler Akgün: Nevzat Demir'de konaklıyorsun, arkadaşlıkları ve imkanları anlatır mısın?

Burak Ceylan: Kaldığımız yer hemen A Takımı'nın yanında. Yemekler çok güzel. Spor aktivitelerini kullanıyoruz. Bu bize kolaylık sağlıyor.

Gürler Akgün: Peki sahada Burak nasıl bir oyuncudur?

Burak Ceylan: Hocanın söylediklerini sahaya vermek istiyor genelde, Burak. Oyun bilgisi iyi. Duracağım yerleri iyi bildiğim için oyun içerisinde onları gösteriyorum.

Gürler Akgün: Hocam Burak Ceylan nasıl bir futbolcu?

Yasin Sülün: Burak, dengeli ve istenileni veren bir futbolcu. Takımın ve tesisin kaptanlığını yapıyor. Bazen kolaycılığa kaçıyor. Bu işten ekmek yiyebilecek bir futbolcu. Osmanlıspor'a çok güzel bir gol atmıştı. Geliştirmesi gereken yerler de tabii ki var.

Gürler Akgün: A Takımı'yla olan ilişkilerden bahseder misiniz hocam?

Yasin Sülün:  En güzel olan şey A Takımı'nın binasının yakın olması ve maçlarımızı A Takımı'nın görmesi. Şenol Hoca'nın ve futbolcuların bizim maçları izlemesi futbolcuları motive ediyor.

Gürler Akgün : U-21 takımı A Takımı'yla aynı taktikte mi çalışır?

Yasin Sülün: Aynı taktiği uygulamaya çalışıyoruz ama kalite farkı var. Biz gerçekçi olmaya çalışıyoruz. A Takımı'na futbolcu yetiştiriyoruz ama yetiştiremezsek ne oluru da öğretiyoruz. Kırmızı çizgilerimiz de var. Zaman geçirmeyi öğretmiyoruz mesela.

Gürler Akgün: Hocam rakip bu hafta Fenerbahçe. Neler söylersiniz?

Yasin Sülün:  Fenerbahçe'yle olan maçlarda genelde üstünlük sağlıyoruz. Çok güzel maçlar oldu. Biz kimseyi ne küçük görüyoruz ne de çok büyük. Hem mental hem de fiziksel anlamda çocukları hazırlamaya çalışacağız. Güzel maç olacak. Hak eden galip gelsin.

Gürler Akgün : 22. hafta itibariyle lider Beşiktaş ve rakip Fenerbahçe. Burak senden bir değerlendirme isteyebilir miyim?

Burak Ceylan: Rakip Fenerbahçe. Fenerbahçe'yle oynadığımız maçlar hep mücadeleci geçiyor. Güzel oluyor. Biz lider takımız. Onları sahasında yendik, burada da yenmek istiyoruz.

Gürler Akgün : A Takımı'ndan gelen oyuncuların ne gibi bir faydası oluyor size?

Yasin Sülün:  Beklentiyle ve beklentisiz gelen futbolcu var. Beklentili geliyorsa uyum sağlayabiliyor. Beklentisiz futbolcular biraz daha sıkıntı yaşayabiliyor. Aras mesela beklentili bir futbolcu. İdman bitene kadar bekledi. Çocuklara abilik yaptı. Sıfır ego.

Gürler Akgün: Özellikle geçen sene yaşanmış bir durum var. Sizin de bir Fair-Play ödülü aldığınız bir durum. Fenerbahçe oyuncu değiştirme hakkını kullanıyor. Siz de şartlar eşit olsun diye bir oyuncunuzu çıkarıyorsunuz.

Yasin Sülün:  Orada o ödülü almak çok güzeldi. Biz bunu yaparken çok düşünerek yapmadık.

Etiketler :