Yılmaz Vural'dan derbi öncesi değerlendirmeler

Yılmaz Vural'dan derbi öncesi değerlendirmeler

Duayen hoca Yılmaz Vural, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yorumladı.

2016'nın son derbisi unvanına sahip Fenerbahçe – Beşiktaş maçını Türk futbolunun efsane teknik adamlarından Yılmaz Vural değerlendirdi. Yılmaz hocaya göre, belirleyici olacak şey konsantrasyon farkı, bu da ev sahibinin yanında:

 “Fenerbahçe'yi evinde yenmek gerçekten çok zor. Seyircisinin de desteğiyle rakibi ve hakemi büyük baskı altına alıyorlar. Son haftalarda büyük bir ivme yakaladılar. Beşiktaş derbisini de kazanıp iyi gidişatı sürdürmek isteyeceklerdir. Takımdaki ilişkiler sezon başına kıyasla büyük bir gelişme gösterdi. Advocaat, oyunculara kendisini benimsetti, görülen o ki herkes ona saygı duyuyor. Maçın favorisi kesinlikle Fenerbahçe olacaktır. Çünkü kazandıkları takdirde Beşiktaş'ı da yakalayacaklar.”
 
“AKILLARI KIEV MAÇINDA OLUR”
 
Kurt teknik adam Yılmaz Vural'a göre Beşiktaş, Fenerbahçe derbisine kendini tam olarak veremez. Bunun ana nedeni ise salı günkü Şampiyonlar Ligi sınavı:
 
“Beşiktaş namağlup ama bu derbi onlar için ‘her şey' değil. Oynayacakları çok önemli bir Şampiyonlar Ligi maçı var. Bu sebeple Beşiktaş'ta derbiye tam anlamıyla konsantrasyon sağlanabileceğini düşünmüyorum. Devler Ligi'nde gruptan çıkarlarsa çok önemli bir geliri kasaya koyacaklar. Ben Şenol Güneş'in yerinde olsaydım, takımı Fenerbahçe'ye karşı hırpalamazdım. Zaten oyuncuların aklı da daha çok Dinamo Kiev mücadelesinde olacaktır. Futbolcular, derbiyi herhangi bir lig maçı olarak görecektir. Takımda ilave bir motivasyon olmayacaktır.” (Sözcü)