"Yolda büyüyen bir takım olduk"

"Yolda büyüyen bir takım olduk"

Beşiktaş Sompo Japan, Spor Toto Basketbol Ligi Play-off finalinde Fenerbahçe ile eşleşti.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, Beşiktaş Tv'de yayınlanan Rota Pota programına konuk oldu. Ufuk Sarıca programda açıklamalarda bulundu.

Ufuk Sarıca'nın açıklamaları şu şekilde;

"Sezon başını düşünürsak, bomboş bir tablo vardı"

“Sezon başını düşünürsek doğrusunu söylemek gerekirse bomboş bir tablo vardı. Salonumuzdan bahsedersek sürekli azalan bir taraftarımız ve boş bir salonumuz vardı. Başka bir salonda oynadığımızda orası sizin yuvanız olmuyor. Kendi evimizde basketbol çalışmak, basketbol konuşmak daha kolay oluyor. Geçen seneden Doğan Şenli ve Muratcan Güler kaldı ve takımımıza 11 yeni oyuncu ekledik. Bugün bakıyoruz, 8-9 aylık süreçte geldiğimiz nokta beni onore ediyor.”

"Sezonu 2. sırada bitirmek bir şeylerin habercisi"

“Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde 1-2 hafta birinci sırayı götürebilirsin ancak 4 Euroleague takımının olduğu ligde normal sezonu 2. Sırada bitirmek bir şeylerin habercisi.”

"Yolda büyüyen bir takım olduk"

"Müthiş yetenekli, çok derin bir rotasyonumuz yok ancak yolda büyüyen bir takım olduk. Oyuncular büyüdükçe takım da büyüdü. Potansiyeli 3 olan oyuncuyu 5’e çıkarabiliyorsanız o yeni bir transfer gibi oluyor. Bu sene takımımıza takviye yapmadık. Ağustos’ta başladığımız kadroyla şu an buradayız bu da oyunculara bir özgüven sağlıyor.”

"Earl Clark'ın NBA'den kalma alışkanlığı vardı"

“Earl Clark’ın NBA’den kalma fazla adım atma alışkanlığı vardı ve Slovenya kampında yaptığımız hazırlık maçlarında sürekli hatalı yürüme çalıyorlardı. Kendisine bu duruma Avrupa’da müsaade etmediklerini anlattım ve ekstra çalışmalar yaptık. Ertesi gün antrenmana yarım saat erken gelmiş ve asistan koçlardan biriyle bunu çalışıyordu.”

"Karşımızda çok değerli bir takip var"

“Karşımızda çok değerli bir takip var. Euroleague şampiyonluğu gibi çok önemli bir başarıya imza attılar. Fazla geniş ve değerli oyunculardan oluşan bir rotasyonları var. 3-4 senelik birlikteliğin sonunda gelinen bir nokta var. Herkes Fenerbahçe’nin formda olduğunu söylüyor ancak aynı zamanda çok moralli bir takım. Bizim final serisinde bu özgüveni sarsmamız gerekiyor.”

"Kazanırız kaybederiz ama bu takım o mücadeleyi verecek.”

"Finale kadar ikinciliklere kimse bakmıyor olabilir ama kimse azla da yetinmek istemez. Sezon başında bize 30 haftayı oynama sezonun ikincisi ol derselerdi kesinlikle kabul ederdik. Sezon başından beri yaptığımız gibi her şeyi yapmaya çalışacağız, kazanırız kaybederiz ama bu takım o mücadeleyi verecek."

"Serinin en kritik maçı Akatlar’da oynayacağımız 3. Maç olacak."

“Serinin en kritik maçı Akatlar’da oynayacağımız 3. Maç olacak. Buraya kadar ev sahibi avantajı bizdeydi ancak bu saatten sonra Fenerbahçe’de. Oradan 2-0 önde de dönsek geride de dönsek serinin en kritik maçı 3. maç olacak."

"Anadolu Efes serisinde kararlılığımızı gösterdik"

“Anadolu Efes serisinin son maçında en önemli oyuncularımızdan biri olmamasına rağmen kararlılığımızı gösterdik, final serisinde de bu kararlılığı göstermeye çalışacağız.”

"Fenerbahçe'yi düşük baremlerde tutmalıyız"

“Deplasmanda kazanırken mutlaka dış atış isabetine ihtiyacımız var, biz bunu dengeli yapan bir takımız. Ligin en az sayı yiyen takımız, bu bir tesadüf olamaz. Anadolu Efes’i kaybettiğimiz maçta bile düşük skorda tuttuk. Fenerbahçe’yi de bu baremlerde tutarsak bir şansımız olacak.”

"Takım olmak zorundayız"

“Ekpe Udoh bugün Euroleague Final Four’da MVP olmuş bir isim, keza Vesely öyle. Tek tek oyuncuları karşılaştırırsak Fenerbahçe’nin kadrosu, bütçesi belirgin. Bireysel olarak eksikliklerimizi takım olarak kapatacağız. Earl Clark’ın eksikliğini yalnızca Weems’le kapatamayız, takım olmak zorundayız.”