10 kişiyle zirveye ayar

10 kişiyle zirveye ayar

Uzun süre bir eksik oynamasına rağmen hakimiyeti elden bırakmayan Kartal, sonuna kadar üç puanı kovaladı. Hedefine de Valentin Rosier’nin 81. dakikada ağları bulan vuruşuyla ulaştı.

Ajans Beşiktaş - İkinci yarıya Trabzon yenilgisi ve Antalya beraberliği ile başlayan Beşiktaş, bu galibiyetle krizden çıktı

Oyuna ısınmaya başlayan ve hakimiyet kurmak üzere olan Beşiktaş, N'Sakala'nın acemice gördüğü kırmızı kartla birlikte 70 dakikadan fazla 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Haftada iki maç oynanan fikstürde zaten yorgun olan futbolcuların üzerine ekstra yük bindi. Yine de oyunun kontrolünü elinde tutan siyah-beyazlılar, sonuna kadar mücadeleyi elden bırakmadı. Josef'in orta sahadaki iki kişilik oyunu Beşiktaş'ın sahadaki sayısal eksikliğini kapattı. Yüksek efor sarf eden siyah-beyazlı futbolcular Konya'ya pozisyon vermemeye gayret ederken rakibinden daha fazla hücum şansı elde etti. İkinci devre takımda yorgunluk baş gösterdiği anda Sergen Yalçın'ın Atiba ve N'Koudou hamlesi yapması sonucu getirdi. Atiba'nın asistinde Rosier takımına galibiyeti getiren golü attı. İki haftada 5 puan bırakan Beşiktaş aldığı galibiyetle zirvedeki rakipleriyle puanını eşitledi ve şampiyonluk yarışına sıfırdan başladı.

Abou çıkınca gol atmak bana kaldı

Valentin Rosier, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Hem gol attığım hem de kazandığımız için çok mutluyum. Bu galibiyeti anneme hediye ediyorum. Uzun bir süre eksik oynamak zordu ancak sahadan istediğimiz sonuçla ayrılmasını bildik" diye konuştu. Fransız futbolcu, Aboubakar'ın gol sonrası tribünde büyük sevinç yaşadığının hatırlatılması üzerine de "Abou çok iyi bir insan ve karakter. Kendisiyle yakın arkadaşız. Aile gibiyiz. O oyundan çıkınca golü atmak bana kaldı" ifadelerini kullandı.

Rosıer sıftah yaptı

Beşiktaş'ın sezon başında Portekiz ekibi Sporting'den kiraladığı Valentin Rosier, Süper Lig'deki ilk golünü kaydetti. İki de asisti olan 24 yaşındaki Fransız futbolcu, üç kez skora katkı sağladı. Rosier, Beşiktaş formasıyla diğer golünü Ziraat Türkiye Kupası'nda bulmuştu.

İhtiyar kurt işbaşında

Yoğun maç trafiğinde yorgun düştüğü Antalyaspor karşısında açık bir şekilde görülen Atiba Hutchinson, teknik direktör Sergen Yalçın tarafından dinlendirilme amacıyla dün akşam yedek soyunduruldu. Ancak Kanadalı yıldız, giden maçı çevirmek adına N'Koudou ile birlikte 70'te oyuna girdi. 38 yaşındaki futbolcu, Rosier'nin golünde asist yaparak görevini yerine getirdi.

Vida cezalı

Konyaspor maçında sarı kart gören Vida, cezalı duruma düştü. Hırvat stoper, deplasmandaki Gençlerbirliği karşılaşmasında forma giyemeyecek. (Sabah - Ogün Şahinoğlu)

Etiketler :