13 maddede Loris Karius

13 maddede Loris Karius

Beşiktaş'ın anlaştığı Liverpool'un Alman kalecisi Loris Karius'u yakından tanıyalım...

Ajans Beşiktaş - 1993 yılında Baden Württemberg eyaletindeki tarihi Biberach şehrinde dünyaya gelen Karius, babası Harald Karius tarafından Motocroos sürücüsü yapılmak istedi. Dedesi Karl, onu futbola yönlendiren isim oldu.

-2009 yılında İngiltere'ye denemelere gitmeden önce, şehirlerindeki en iyi lise diyebileceğimiz, seçilmiş öğrencilerin yer aldığı Pestalozzi-Gymnasium Biberach'da okudu.

-Önce amatör takımlar SG Mettenberg ve SSV Ulm 1846'da forma giydi, sonrasında ise Stuttgart onu beğendi, orada da 2008'de Almanya U16 takımına yükseldi.

-Manchester City, Almanya U16'nın Azerbaycan ile oynadığı maç sonrasında onu İngiltere'ye davet etti ve 2009 yazında 1 yıllık sözleşme imzaladı. Manchester City U18 ve U21 takımlarında oynadı, ancak 2 yıl boyunca A takımda bir maç bile süre alamadı.

-19 yaşında, kiralık olarak Mainz'a gitti ve 1 sezon sonra da 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Mainz'da ilk profesyonel maçına 2012'de Hannover karşısında çıktı ve bu maç onu Bundesliga'da oynayan en genç kaleci yaptı. [19 yaş, 5 ay, 9 gün]

-Mainz'ın kalesini ele geçirdikten sonra bırakmadı ve 2015-16 sezonunda 9 maçta kalesini gole kapadı, 2 penaltı kurtardı. Bu performansı onu Manuel Neuer'in arkasında Bundesliga'nın en iyi 2. kalecisi seçtirdi.

-Liverpool, 2016 yazında 6 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek Alman kalecisi kadrosuna kattı ve 1 numaralı formayı verdi. Ekim ayında Klopp, "Karius benim 1 numaram" dedi ve Mignolet'in önüne onu koydu. Ancak Aralık ayında Bournemouth'a 4-3 yenildikleri maçta yaptığı hatalar sonrasında formayı kaybetti.

-Geçen sezon Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid'e 3-1 kaybeden Liverpool'da, eleştiri okları da Karius'un üzerine çevrildi. Benzema'nın attığı golde topu Fransız oyuncunun önüne yuvarlayan Karius, Bale'in 40 metreden şutunda da topu kontrol etmeyi başaramayarak gol olmasına neden oldu. Maçtan sonra ağladı, taraftarlardan özür diledi ancak artık üstü çizilmişti. Liverpool da yaz aylarında 75 milyon euroya Alisson'u transfer etti.

-Sky Sports Muhabiri Alex Chaffer Karius'u anlatıyor; "Refleksleri çok sağlam, hava toplarında güçlü ve penaltılarda başarılı. Pozisyon almada bazı sorunları olsa da, bunu hızıyla telafi etmeyi başarıyor. En iyi özelliği, karşıdan gelen şutlardaki başarısı. Oynadığı liglerde sezonun en iyi kurtarışını yapma konusunda en büyük adaylardan biri olur. Bir defans oyuncusuysanız, kornerlerde, ortalarda ceza alanı içinde ona güvenir ve hep en yükseğe çıkarak topu kontrol edeceğini de bilirsiniz. Önündeki defans oyuncularıyla da iletişimi başarılıdır. En büyük zaafiyeti, topu oyuna sokma konusunda yaşıyor. Ayağı çok iyi değil. Bunu da geliştirmeye çalışıyor. Manuel Neuer ile karşılaştırılmaz ama Joe Hart ve Bernd Leno ile benzer özellikleri taşıyor."

-Kariyerine forvet olarak başladığını söyleyen Alman kaleci, "1,5 yıl boyunca forvet oynadım, sonra kaleye geçtim. Yani seçmem gerekse forvet olmak isterdim. Arkadaşlarımla oynarken kalede olmadığımda da hep forvet olurum."

-Sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflarıyla genç kızların yakından takip ettiği isimlerden biri olan Karius, modayı da yakından takip ettiğini söylüyor; "Giyinirken karıştırmayı seviyorum. Markaya çok yakılmam ama eğer bir tane seçecek olursam, Saint Laurent'i seçerim. David Beckham'ı beğenirim, hep iyi gözüküyor."

-Örnek olarak Alman efsanesi Oliver Kahn'ı gördüğünü belirten Karius, gençliğinde efsane eldiveni izleyerek büyüdüğünü ve 8 yaşında onu izlerken kaleci olmaya karar verdiğini belirtiyor.

-Kız arkadaşı, İngiliz model Ianthe Rose Cochrane-Stack, Şampiyonlar Ligi finalinin ardından Karius'u terk ettiğini açıkladı. Liverpool taraftarlarının tehdit ettiği ünlü model, Alman kaleci ile ilişkisini sonlandırdığını söylemişti.

 

Etiketler :