2018 yılında Beşiktaş'ta neler yaşandı? Gelenler - gidenler, oynanan maçlar, kazanılan kupalar...

2018 yılında Beşiktaş'ta neler yaşandı? Gelenler - gidenler, oynanan maçlar, kazanılan kupalar...

2018 yılının bitmesine az bir süre kaldı. Bu yıl içerisinde Beşiktaş'ta da önemli gelişmeler yaşandı.

Ajans Beşiktaş - İşte gün gün Beşiktaş'ta yaşananlar...

6 Ocak

Beşiktaş forması giyen Cenk Tosun, İngiltere Premier Lig takımlarından Everton ile anlaşma sağladı. İngiliz ekibi, 26 yaşındaki futbolcuyla 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. Beşiktaş'tan 22 milyon avro karşılığında Everton'a transfer olan Cenk Tosun, Türkiye için rekor bonservis bedeliyle Süper Lig'den ayrıldı.
Cenk, Türkiye'den yurt dışına en yüksek bonservis bedeliyle transfer edilen oyuncu olarak tarihe geçti. Milli futbolcu, Fenerbahçe'den 2015 yılında Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi El-Ehli'ye 16 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olan Moussa Sow'un rekorunu ele geçirdi. Bu transferle Cenk ayrıca, Medipol Başakşehir'den sezon başında İtalya ligi ekibi Roma tarafından 13,4 milyon avro bedelle transfer edilen Cengiz Ünder'in elinde olan "en fazla bonservis ödenen yerli oyuncu" rekorunu da kırdı.

29 Ocak

Beşiktaş , Alanyaspor'dan Vagner Love 'ı kadrosuna kattı. Brezilyalı futbolcu, Instagram hesabından siyah beyazlı ekiple 2.5 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Siyah beyazlı ekip de akşam saatlerinde KAP'a yaptığı bildirimle transferi resmileştirdi.

29 Ocak

Beşiktaş, Hırvat stoperi Matej Mitrovic'i sezon sonuna kadar Belçika ekibi Club Brugge'e kiraladı.

31 Ocak

Beşiktaş Kulübü, Kanadalı santrfor Cyle Larin'in transferi için oyuncunun kulübü Orlando City ve Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

1 Şubat

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 1 Şubat'ta yapılan Kulüpler Birliği Vakfının seçimlerinde başkanlığa seçildi.
Vakfın Maslak'taki merkezinde gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda Orman, 17 kulübün desteğini alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

14 Mart

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında sahasında Almanya temsilcisi Bayern Münih'e 3-1 mağlup oldu. Almanya'da oynanan ilk karşılaşmayı da 5-0 kaybeden Beşiktaş, organizasyona veda etti.

1 Nisan

Hentbol Erkekler Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Beşiktaş Mogaz, üst üste 10'uncu, toplamda 14'üncü şampiyonluğa ulaştı.

19 Nisan

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı, 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

25 Nisan

TFF Yönetim Kurulu, tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin kaldığı yerden seyircisiz oynanmasına karar verdi.
PFDK, Fenerbahçe'ye sahasında 3 resmi maçta seyircisiz oynama cezası verdi.

26 Nisan

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde çıkan olaylarla ilgili hakimliğe sevk edilen 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

26 Nisan

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde tatil edilen ve kaldığı yerden oynanması kararı alınan Fenerbahçe maçına çıkmayacağını şu bildiriyle açıkladı:

"Futbol ailesinin aklı selim davranması adına büyük fedakarlıklar yapan, her zaman iyiyi ve güzeli öne çıkarmaya çalışan, futbolun evrensel ilkesi ‘Fair Play' (Adil Oyun) ile hareket eden, her zaman futbolun pozitif yanlarını öne çıkarmaya çalışan, bu konuda tüm dünyadan alkış alan, takdir toplayan ve en önemlisi her şeyin hukuk çerçevesi içinde yönetildiği inancına sahip olan Kulübümüz, dün Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından verilen kararı büyük şaşkınlık, üzüntü ve esefle öğrenmiş bulunmaktadır.

Her zaman emeği, saygıyı ve alın terini ifade eden 115 yıllık tarihimiz ile Beşiktaşlılık duruşu sergileyerek camiamızın ileri gelenleriyle Divan Kurulu İstişare Toplantısıyla görüş alışverişi yaptıktan sonra gerçekleştirdiğimiz Yönetim Kurulu Toplantısı ile, hukuka aykırı alınan bu karara tepkimizi göstermek adına sahip olduğumuz tek çözümü ortaya koyarak, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü oynanması kararlaştırılan maça çıkmama kararı aldığımızı bildirmek isteriz. 

Bu kararımızın Büyük Beşiktaş taraftarının da sesini duyurması adına en vakur duruş olacağına inancımız sonsuzdur.

115 yıldır hep sahada olduk, hep sahada kazandık, berabere kaldık ya da kaybettik. Masada kaybeden olmayı kabul etmemek için 3 Mayıs 2018 Perşembe günü sahada olmayacağız. Beşiktaş Ailesi olarak futbolun güzelliklerini yaşamaya ve yaşatmaya devam ederken taraftarımızdan beklentimiz her zamanki gibi sağduyulu ve duyarlı davranarak Beşiktaşımıza hiçbir faydası olmayan bu gerilimin devam etmesine izin vermemesi, takımımızın arka arkaya üçüncü şampiyonluğuna inanması ve takımımızı destekleyip, kenetlenmesidir."

28 Nisan

Hentbol Erkekler Süper Lig'de şampiyonluğunu daha önce ilan eden Beşiktaş Mogaz, kupasını aldı.

3 Mayıs

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarıda kalan maçın devamına siyah-beyazlı takım çıkmayınca, hakem Mete Kalkavan derbiyi iptal etme kararı aldı.
İki takım arasında Ülker Stadı'nda 19 Nisan'da yapılan ancak hakem Mete Kalkavan tarafından 57. dakikada skor 0-0'ken olaylar nedeniyle tatil edilen derbiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, yarıda kaldığı andaki şartlarla, seyircisiz oynanmasına karar vermişti. Bunun üzerine Beşiktaş Kulübü, sahaya çıkmama kararı almıştı.
TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Ziraat Türkiye Kupası'ndaki derbiye çıkmayan Beşiktaş'ı hükmen mağlup sayarak, sonraki sezon kupadan men edilmesine karar verdi.

18 Mayıs

Beşiktaş'ın Sırp futbolcusu Dusko Tosic, Çin Süper Lig (CSL) ekiplerinden Guangzhou R&F Football Club'a transfer oldu.

27 Haziran

Beşiktaş, Eskişehirspor'dan Dorukhan Toköz ile 3; Bayer Leverkusen'den Güven Yalçın ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

17 Temmuz

Beşiktaş, Hırvat savunma oyuncusu Matej Mitrovic'i Belçika ekibi Club Brugge'a 4 milyon Euro'ya sattı. 

24 Temmuz

Premier Lig ekiplerinden Fulham, Beşiktaş'ın İspanyol kalecisi Fabri ile 3+1 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Beşiktaş, deneyimli eldivenin transferinden 6 milyon Euro bonservis bedeli elde ettiğini KAP'a bildirdi.

27 Temmuz

Beşiktaş, Osmanlıspor'dan Umut Nayır'ı transfer ettiğini açıkladı.

27 Temmuz

Tosic ve Mitrovic’in ayrılmasından sonra stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Şilili Enzo Roco’yu kadrosuna kattı

3 Ağustos

Beşiktaş’ta Veli Kavlak’ın sözleşmesi fesih edildi. Uzun süredir sakatlığından dolayı forma giyemeyen Veli Kavlak Beşiktaş’tan ayrılıyor. 1 yıllık sözleşmesi kalan gurbetçi futbolcuyla görüşüldü ve sözleşmesi fesih edildi.

16 Ağustos

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında LASK Linz'e 2-1 yenilen Beşiktaş, ilk maçta aldığı 1-0'lık galibiyetin avantajıyla play-off turuna çıktı. Siyah-beyazlıların play-off turundaki rakibi ise Sırbistan'ın Partizan takımı oldu.

20 Ağustos

Beşiktaş Sompo Japan'da Ufuk Sarıca'dan boşalan başantrenörlük görevine Dusko Ivanovic getirildi.

23 Ağustos

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Sırbistan'ın Partizan takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

24 Ağustos

Beşiktaş, Liverpool'un Alman kalecisi Loris Karius'u kadrosuna kattı.

30 Ağustos

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Beşiktaş, Sırbistan'ın Partizan takımını 3-0 mağlup ederek gruplara kaldı.

31 Ağustos

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde I Grubu'nda Belçika'nın Genk, İsveç'in Malmö ve Norveç'in Sarpsborg takımlarıyla eşleşti.

31 Ağustos

Adem Ljajic resmen Beşiktaş'ta. Beşiktaş, 10 numara transferinde mutlu sona ulaştı. Siyah beyazlılar, Torino'da forma giyen Adem Ljajic'i 1 yıllığına kiraladı.

8 Eylül

Hentbolda Erkekler Süper Kupa'nın sahibi Göztepe'yi 30-25 yenen Beşiktaş Mogaz oldu.

16 Eylül

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kuruluna tek aday olarak giren Fikret Orman, 1911 oyla bir kez daha başkan seçildi.

17 Eylül

Beşiktaş, Alvaro Negredo'nun sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti. Suudi Arabistan'ın Al Nasr takımıyla anlaşan 33 yaşındaki Negredo sözleşmesinin kalan iki yılından doğan alacaklarından vazgeçti.

14 Kasım

Beşiktaş Kulübü, Tolgay Arslan'ı disiplinsiz davranışları nedeniyle süresiz kadro dışı bıraktı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Oyuncularımızdan Tolgay Ali Arslan takım içerisinde disiplinsiz davranışları nedeniyle süresiz kadro dışı bırakılmıştır." ifadeleri yer aldı.

8 Aralık

Galatasaray ile Beşiktaş arasında  2 Aralık'ta oynanan maçı bir restoranda arkadaşlarıyla birlikte izleyen ve maç sonrasında çıkan kavgada saldırıya uğrayan Beşiktaşy taraftarı Mehmet Tutulkan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

13 Aralık

UEFA Avrupa Ligi'nde konuk ettiği İsveç ekibi Malmö'ye 1-0 yenilen Beşiktaş, I Grubu'nu 3. sırada tamamlayarak organizasyona veda etti.

17 Aralık

Beşiktaş, Pepe'nin sözleşmesinin karşılıklı anlaşmayla feshedildiğini KAP'a bildirdi. Pepe'ye fesih için alacağı olan 100.700 euro ödenecek.

Etiketler :