27 Ocak | Beşiktaş'ta transfer gelişmeleri

27 Ocak | Beşiktaş'ta transfer gelişmeleri

Spor Toto Süper Lig’e verilen arayı değerlendirmek için Antalya'da kamp yapan Beşiktaş'ta iç ve dış transferlerde gelişmeler sürüyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş , Spor Toto Süper Lig ’e verilen arayı 1 Şubat Salı gününe kadar Antalya Gloria Sports Arena’da kamp yaparak değerlendirecek. Siyah-Beyazlılarda bir yandan ikinci yarı hazırlıkları sürerken bir yandan da transferlerde yeni gelişmeler yaşanıyor.

Aaron Remsey

Siyah-Beyazlılar’ın, uzun süredir listelerinde bulunan İtalya Serie A devi Juventus’un Gallerli orta sahası Aaron Ramsey için maliyet araştırmasında bulunduğu kaydedildi. Juve’ye 3 yıl önce Arsenal’den bedelsiz olarak transfer edilen 31 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu, kulübüyle Haziran 2023’e kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen şu anda yol ayrımında. Kulübünün ayrılık kararı aldığı tecrübeli futbolcu için Beşiktaşlı idarecilerin, satın alma opsiyonlu kiralama önerisiyle Çizme ekibinin kapısını çalabileceği aksi halde sezon sonu için de şimdiden temasta bulunulabileceği belirtildi. (Fanatik)

Dan-Axel Zagadou ve Younn Zahary

Beşiktaş'ın Asbaşkanı Kocadağ, İtalya ve Almanya'dan 3 stoperle ilgilendiklerini ifade etmişti. Beşiktaş'ın hedefindeki ilk ismin Dortmund'un 22 yaşındaki stoperi Dan-Axel Zagadou olduğu öğrenildi. Alman ekibinin 2017'de PSG B takımından bedelsiz olarak aldığı 1.96'lık Zagadou'yu bedelsiz olarak kadrosuna katmak için çalışmalar yaptığı belirtildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, Afrika Kupası ile ilgili gelen scout raporlarını izlemeye aldı. Siyah-beyazı teknik adamın gözüne, herkesi şaşırtan sonuçlar alan Komor'un stoperi Younn Zahary çarptı. Komor'un favori Kamerun'a 2-1 yenildiği maçı izleyen ve Aboubakar, Mouting ve Ekambi karşısında genç stoper Zahary'nin yaptıklarına hayran kaldı. 23 yaşındaki 1.93'lük Zahary, 8 uzaklaştırma, 6 top kapma ile tamamladı. Genç stoper maç başına 2.8 top kesmeyle, Afcon'ın en başarılı ikinci oyuncusu. Fransa 2'nci Lig takımı Caen sezon başında Zahary'nin sözleşmesi feshedince genç oyuncu Cholet ile anlaşma imzaladı. Zahary için bir hamle yapılacak olursa Beşiktaş çok düşük rakamlar ödeyebilir. (Fotomaç)

Yevgen Konoplyanka

Yevgen Konoplyanka'nın bir sonraki durağının Türkiye olabileceği bilgisine yer verildi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın oyuncuya ilgi duyabileceği kaydedilirken, Avusturya'dan da Yevgen Konoplyanka'ya talip çıktığı aktarıldı. (Fotomaç)

Cenk Tosun

Beşiktaş’ta Cenk Tosun ismi bir kez daha gündeme geldi. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin “Kapımız Cenk'e her zaman açık” diyerek transferini istediği milli futbolcu için girişimler başladı. İngiltere'de Everton formasıyla pek şans bulamayan ve kayıplara karışan Cenk'in mali şartlarını zorlayacak olan siyah-beyazlılar, uzun vadeli ömürlük bir imza atmayı planlıyor. Kaptanlık teklifi götürecek olan Kartal, takımda ağabeylik rolünü Necip ile birlikte milli futbolcuya vermek istiyor. (Sözcü)