''3 kırmızı atlandı!''

''3 kırmızı atlandı!''

Fanatik Gazetesi yazarı Deniz Çoban, Beşiktaş'ın 4-3 kazandığı Fenerbahçe derbisini bugünkü köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Deniz Çoban'ın bugünkü Fanatik Gazetesi'ndeki yazısı;

Hakem Tugay Kaan Numanoğlu, çok sayıda hataya imza attı. Mert Hakan’ın Rıdvan’a yaptığı faulde ve Josef de Souza’nın Lemos’a uçarak gerçekleştirdiği harekette kırmızı kart atlandı. Son saniyelerde Altay’ın ceza sahası dışında topu eliyle oynaması da kırmızıydı.

Dün akşam sahada iyi niyetinden şüphe etmediğim ancak her iki takımında lehine ve aleyhine çok sayıda önemli hataya imza atan bir hakem vardı. Bu görevlendirmeyi ilk duyduğumda yaptığım yorumun arkasındayım: “Bu hakem için bu maç çok erkendi ve hatalı bir atamaydı!”

Çok sayıda hatanın içinden en belirginleri sıralamaya çalışacağım:

1) 20: Beşiktaş’ın ikinci golü öncesi faul vardı. Beşiktaşlı oyuncunun ayağı kafayla oynama mesafesine kadar kalkmış ve rakibini etkileyen bir hamleydi. Kalkan ayak Fenerbahçeli oyuncunun eline temas ediyor ve pozisyonu bozulan Fenerbahçeli oyuncu göğsüyle kontrol etmeye çalıştığı top yüzüne çarptı ve topu kaybetti. 

2) 25: Beşiktaşlı Larin’in ilk sarı kartı yanlıştı. İkinci sarı kartı doğruydu. 

3) 38: Hakemin Pelkas’a sarı kart gösterdiği pozisyonda net bir avantajı kesti. Hakem pozisyonu avantaja bıraksa, Beşiktaş için 3’e 2 bir atağı olacaktı. Bu pozisyonda Sergen yalçın çıldırdı. Bu dakikadan sonra Sergen yalçın kenardaki tecrübesiz 4. hakeme her istediğini yaptı ama 4. hakem otoritesini kuramadı.

4) Fenerbahçe’nin ilk golü öncesi kullanılan korner öncesi topsuz alanda Gustavo’nun Beşiktaşlı oyuncuya faulü tespit edilemedi.

5) Necip’in attığı golde faul yoktu. Necip kendi ayakları üstünde yükseliyor ve Gökhan’a yüklenmiyor.

6) 78: Mert Hakan’ın Rıdvan’a yaptığı faulde umut vaat eden ataktan söz edilemez. Ancak Hakan’ın taktik faul yaptığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla hakem yorumuna muhtaç bir pozisyon. Kırmızı kartı daha doğru bulurum.

7) 90+4: Fenerbahçe lehine verilen pozisyon bence penaltı değil. Fenerbahçeli oyuncu topa vuruyor, top auta doğru giderken rakibin dikkatsiz bir teması var. Fakat Türkiye’de bu güne kadar bu tür pozisyonlarda faul kararı verildi ve MHK de bu kararları onayladı. Hakem MHK’nin isteğine göre hareket etti.

8) 90+8: Beşiktaşlı Souza’nın Lemos’a uçarak yaptığı faul net bir kırmızı karttı. Futbol oyununda hoşgörü gösterilecek bir faul değil bu. Hemen öncesinde de Beşiktaşlı oyuncuya Caner’in yaptığı faulü de çalmadı.

9) Son saniyelerde Altay ceza sahası dışında topu eliyle oynadı. Bariz gol şansını önlemekten dolayı kırmızı kart görmesi gerekirdi.

Etiketler :