"3 tane oyuncu alabileceğim bir Türk kulübü yok"

"3 tane oyuncu alabileceğim bir Türk kulübü yok"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Finlandiya maçı öncesi basın toplantısında konuştu.

Ajans Beşiktaş - A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Lucescu Finlandiya maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Lucescu basın toplantısında milli takım kadrosunu oluşturma konusuyla ilgili de serzenişte bulundu.

"Bu maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Bu maçı bitirmeden ilerisi için konuşmak olmaz. Fizik olarak güçlü bir takıma karşı oynayacağız. İzlanda ekibinin aynısı diyebilirim. Oyun taktiği ve anlayışı olarak aynı organizasyon, disiplinle oynayan bir takım."

"2-3 TAKIMDAN MİLLİ TAKIM KURAMIYORUZ"

"İzlanda'ya basit bir şekilde kaybettik. Çok yazık oldu. İlk golü yedikten sonra ekibim kendine olan güveni kaybetti. Ancak hayat devam ediyor. Önümüzde 1 senemiz var. Daha kuvvetli bir ekip kurup önümüzdeki turnuvalara hazırlanacağız. Oynamayan veya az oynayan oyunculardan ekip kurmak kolay değil. Dışarıda oynayan oyuncularımız da, artık kendi ekiplerinde oynamaya hak kazanırlar. Onlar da güçlerini takımlarında ortaya koyarlar. Bunların hepsinin milli takıma güzel geri dönüşü olacaktır.

"GENÇ TÜRK FUTBOLCULAR YURT DIŞINA ERKEN ÇIKMAMALI"

Unutmayın ki, genç Türk yetenekleri yurt dışına erken çıkmamalı. Burada kendilerini gösterip, ondan sonra yurt dışına gitmeli. ürk antrenörlere de görev düşüyor. Genç Türk yetenekleri oynatmaları, onlara güven vermeleri lazım. "Milli takıma 15 takımdan oyuncu geliyor. Daha çekirdek bir yapı oluşturmamız lazım. 2-3 takımdan oluşan milli takım kuramıyoruz."

"BANA BİR TÜRK KULÜBÜ SÖYLEYİN Kİ..."

Milli Takım oyuncuları önce takımlarında önemli bir yerde olmalı. Yabancıların üstlerine çıksınlar, yoksa Milli Takım'da işimiz zor olacak. Ersun Yanal ve Şenol Güneş ile rekorlarımız var. Ancak şimdi bana 3 tane oyuncu alabileceğim bir Türk kulübü söyleyin. Bu çok zor."

Etiketler :