"6. haftadan sonra Kartal uçar"

"6. haftadan sonra Kartal uçar"

Fanatik Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Orhan Yıldırım, Beşiktaş'ın Marbella kampını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın son durumunu aslında en güzel Şenol Güneş özetledi. Tecrübeli hoca, “Yaşlı bir takıma sahibiz. Doğal olarak form tutmakta zaman alacak. 6 ile 9. haftalar arasında gerçek performansımızı yakalamış olacağız...” dedi. Bu durum aslında avantaj. Her geçen hafta üstüne koymak, kendi takımın için artı, rakipler için eksi yönde hareket eder. Tam tersi durumda ise genç kadro, çabuk form tutuyor. Sonradan düşüş ve kopmalar peşi sıra geliyor. Takıma baktığımızda, iskelet duruyor. Giden ve gelenler olsa da, bu ritmi bozmamış. Şampiyon dimdik ayakta. Marcelo, Aboubakar’ın ayrılığı, Gökhan’ın saktalığı var. Başkan santrfor ve stoper için hamle üstüne hamle yapıyor. Yakında iki önemli isim bekleniyor.

Eksik çok ama

Hazırlık maçlarında gördük, sistem içinde eksik çok. Talisca, Oğuzhan, Atiba, Q7 ve Pepe arkadalar. İdeal kadro ile bir tane bile maç oynanmadı. Transferde kim gelirse gelsin sıkıntılı bir süreç olabilir. Ancak bize göre Şenol hocanın söylediği kadar da değil, 3-4 hafta. En geç ligin 6. haftasında Beşiktaş beklenen görüntüye kavuşacaktır.

Kaptana kulak verin

Oğuzhan Özyakup... Kuşkusuz geçen yıl ki şampiyonluğa büyük katkı sağladı. Kaptana Pepe’yi sorduk, açıkladı: Arkanda Pepe’nin olduğunu bilmek çok farklı. Gözümüz hep ileride olacak...

Onlar geldi, hava değişti: Pepe & Quaresma

İspanya kampına sonradan katılan Pepe ve Quaresma resmen havayı değiştirdiler. İki yıldız İspanya’da çok popüler. İdman yapılan tesislerde aynı anda, Almeira-Cordoba maçı vardı. Yaklaşık 500 kişi maçı takip ederken, Beşiktaş idmanı başladı. Pepe ve Q7’yi gören, maçı bırakıp idmana koştu. Hiç şüphe yok ki, birisi hücumda diğeri defansta Beşiktaş’a liderlik yapacak. Bu tecrübe de özellikle Şampiyonlar Ligi arenasında Kartal’ın en büyük kozu olacak. Kampa geç katıldılar ama istenen seviyeye gelmeleri vakit almayacak.

Kampın  yıldızı: Adriano

Brezilyalı futbolcu inanılmaz bir tempo yakaladı. Yaşına rağmen idmanlarda en çok koşan, en diri ve mücadeleci kimliği ile öne çıktı. Bu sezon en göze batan özelliği ise takım liderliğine soyunması. Bu önemli bir eksiklikti. Artık sorun yok.

Cenk sakata geldi

Kartal’ın milli yıldızı Cenk Tosun, adale gerilmesi yüzünden son çalışmalara katılamadı. Bununla birlikte kalitesini idmanlarda göstermesini bildi. Cenk gibi küçük sıkıntı yaşayan Gökhan Gönül, bu durumdan hiç etkilenmedi.

İstenmeyenler belli...

Teknik ekip kadroda Franco, Miloseviç ve Boyku’yu hiç düşünmüyor. Franco ve Miloseviç hazırlık maçlarında kısa da olsa şans buldular. Ukraynalı file bekçisinin yüzüne bakan olmadı. Hep tribünde. Buna rağmen işini yapmaya çalıştı.

Atınç’ın büyük şanssızlığı

Geçen sezon olduğu gibi yine kiralık olarak takıma katılan Atınç Nukan, en çok da altyapı kriterini karşılamak için alınmıştı. Ancak İspanya’da en büyük şanssızlığı o yaşadı. Çapraz bağları koptu. Atınç’ın bu sezon dönmesi çok zor gözüküyor.

Gençlerin işi kolay değil

Alttan gelen Fatih ve Sedat yetenekli çocuklar. Ancak bunları geliştirme adına bir şey yapmıyorlar. Oysa,     hemen yanıbaşlarında Talisca var. Brezilyalı tam bir çalışma ‘delisi’.  Gençler bakıyorlar. Bu anlayış ile sadece kadroyu tamamlarlar. Bizden uyarması.

Orkan’ı merak edenlere...

Antep’ten transfer adilen Orkan, Almanya patentli. Her iki kanat ve forvet arkasında oynama özelliklerine sahip. Fakat fizik ve kondisyon olarak çok ama çok geride. Sezon başı çalışması yeterince yapmadığı için var olduğu söylenen yeteneklerini gösteremedi. Bekleyip, hep birlikte göreceğiz.

Skorların ne önemi var!

Adı üstünde hazırlık maçı. Bu her takım için geçerli. Sonucun hiç bir önemi yok. Futbolcu kendini riske etmez. Hoca taktik ve oyuncu dener. Takımın tamamı aynı maçta değişir. Tek artısı maç tecrübesi, yedeklerin görülmesi. Kartal, İspanya kampında üç maç oynadı. İki beraberlik ve bir de yenilgi aldı.

Kamp bitti, döndüler

Beşiktaş, Real Betis maçıyla birlikte İspanya kampını tamamladı. Marbella’da 3 hazırlık maçı oynayan ve galibiyet sevini yaşayamayan Siyah-Beyazlılar dün Türkiye’ye döndü. Ligin başlamasına 10 gün kalırken, bu periyotta transferlerin tamamlanması bekleniyor. Kartal, Pepe’nin yanına bir stoper alacak. Hücum bölgesine de yıldız bir golcü transfer edilecek.

Bugün yeniden başlıyorlar

İspanya kampının ardından Siyah-Beyazlı takıma 1 gün izin verildi. Dünü dinlenerek geçiren Beşiktaşlı futbolcular, bugün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde yeniden çalışmalara başlayacak. İdman 18.00’de start alacak. 6 Ağustos’ta Süper Kupa Finali’nde Konyaspor ile kozlarını paylaşacak olan Beşiktaş, maça kadar izin yapmayacak. (Fanatik/Orhan Yıldırım)

Etiketler :