Abdullah Avcı 'Feda' dedi!

Abdullah Avcı 'Feda' dedi!

Son iki sezon yaşanan başarısızlık nedeniyle futbol şubesinde daralmaya gidecek olan Beşiktaş Yönetimi, deyim yerindeyse 2. FEDA dönemini başlattı.

Ajans Beşiktaş - Son iki sezon yaşanan başarısızlık nedeniyle futbol şubesinde daralmaya gidecek olan Beşiktaş Yönetimi, deyim yerindeyse 2. FEDA dönemini başlattı.

Siyah-beyazlı kulüpteki maddi sıkıntıları bilerek göreve gelen Avcı’nın yönetimle hiç para konuşmadığı ortaya çıktı. 

Şenol Güneş’e 2.5 milyon euro veren Mircea Lucescu için ise 2 milyon euroyu gözden çıkaran yönetimin, Abdullah Avcı’ya yıllık 10-12 milyon lira ödeyeceği aktarıldı. 

Teknik direktörlük kariyeri boyunca tüm sözleşmelerini Türk Lirası üzerinden yapan Avcı’nın bu prensibini Beşiktaş’ta devam ettireceği vurgulandı.

Orman, Ürkmezgil'i görevlendirdi

Başkan Fikret Orman’ın göreve geldiği ilk yıllardan itibaren Avcı’yı iş başına getirmek istediği camiada biliniyordu. Orman bu kez vakit kaybetmeden işi bitirmek niyetindeydi ve bunun için Abdullah Avcı ile yakın dostluğu bulunan siyah-beyazlı yönetici Ahmet Ürkmezgil’i görevlendirdi.

Başkan Orman’ın, Abdullah Avcı’ya Türkiye’nin en iyi teknik direktörü gözüyle baktığı ortaya çıktı. Daha önce Avcı ile birçok kez dost meclislerinde bir araya gelen Başkan Orman’ın, başarılı teknik adamla yaptığı futbol sohbetlerinden çok etkilendiği aktarıldı. 

Orman’ın, Medipol Başakşehir’i seyircisi olmadan iki yıldır sonuna kadar şampiyonluk yarışında tutması nedeniyle de Abdullah Avcı’yı çok takdir ettiği öğrenildi. (Skorer)