Abdullah Avcı: "Pas oyunu ülkemizde eleştiriliyorsa hangi oyun seviliyor?"

Abdullah Avcı: "Pas oyunu ülkemizde eleştiriliyorsa hangi oyun seviliyor?"

Beşiktaş teknik direktörü Abdullah avcı, UEFA Avrupa Ligi'nde Slovan Bratislava maçı öncesi basın toplantısı düzelnedi.

Ajans Beşiktaş - Bratislava'da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Avcı'nın açıklamaları şöyle:

"Beşiktaş, ülke puanını yukarı çeken, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan namağlup çıkmış bir takım. Beşiktaş, bulunduğu her kulvarda en yukarıda olmak ve bunu sonuçlandırmaktır hedefler."

"Bratislava için kendi ülkesinin en değerli takımı. Kendi liginden daha dominant bir oyun oynayan, topa sahip olan, rakiplerine üstünlük sağlayan, Avrupa Ligi playoffunda daha fazla geride bekleyen bir takım."

"Avrupa'da sistemli, organize takımlarla oynayacağız. Beşiktaş'ın bu ligde önemli tecrübeleri var. İyi bir başlangıç yapmak hedefimiz. Oyuncularımız buna hazırlandı. Rakibe çalıştık. Pratiklerini yaptık. Umarım sahada bunların karşılığını alarız."

"Atiba uzun süre takımdan ayrıydı, geçen hafta başında, Gazişehir maçı öncesi çalışmalara başladı. 25 dakika kullanmamız lazımdı ama 35'e çıkardık. Yarın da bu süreleri vermeye çalışacağız."

"Oğuzhan ve Burak'ın durumları var. Pazartesi günkü maçla ilgili karar vereceğiz, kontrolleri sonrası. Enzo, şu an bizle beraber değil. Onun dışındakiler burada."

"Rotasyon benim üzerine gelinen ve yapışan bir kelime. Değerli bir kadromuz var. 3 oyuncu üzerinden son kadroya göre, yorgunluk nedeniyle değişiklik olacak. 3 oyuncu değişecek. Umut Nayır'ın yarın ilk 11'de olma ihtimali var."

"Bratislava'nın son maçını burada canlı seyrettirdik. PAOK maçlarını seyrettik. Avrupa'da bekliyorlar. Bugün dünya futboluna baktığında, Şampiyonlar Ligi maçlarını izleyebildiniz mi bilmiyorum, 8'den 12'ye kadar. Passa pas yapılıyor, beklenecekse bekleniliyor."

"Burada oyuncu kalitesi, pasın hızı, şiddeti devreye giriyor. Hücumu savunmayı birlikte yapmak gerekiyor. Topun havada olduğu süreye bile dikkat etmek gerekiyor. Büyük bir ihtimalle, rakipten daha fazla topa sahip olacağımızı düşünüyoruz."

"Bekleyerek oynuyorduk, o eleştiriliyor. Şimdi pas ve kontratak eleştiriliyor. Pasın da bir amacı var. Bratislava kendi liginin dominant oyununu oynuyor. Bu ligi domine edeceksen topun devamlı havada olduğu bir oyun olamaz. Pas oyunu ülkemizde eleştiriliyorsa hangi oyun seviliyor?"