Aboubakar’ın Fenerbahçe maçındaki sevinci, Kumba’ya bir selam...

Aboubakar’ın Fenerbahçe maçındaki sevinci, Kumba’ya bir selam...

Beşiktaş'ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar, milli takımla Mozambik, Beşiktaş formasıyla Fenerbahçe'ye attığı gollerden sonra yaptığı sevinç ile dikkat çekti. Yıldız golcü eliyle yüzünü kapatarak yaptığı sevinçte Kumba katliamına göndermede bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar, milli takımla Mozambik, Beşiktaş formasıyla Fenerbahçe'ye attığı gollerden sonra yaptığı sevinç ile dikkat çekti. Yıldız golcü eliyle yüzünü kapatarak yaptığı sevinçte Kumba katliamına göndermede bulundu.

KUMBA OKUL KATLİAMI

24 Ekim 2020 günü öğlen saatlerinde, sivil kıyafetli kişiler motosikletlerle okula girdiler ve saldırı düzenlediler. Pala ve silahlarla yedi çocuğu öldüren saldırganlar, 13 çocuğu da yaraladılar. Saldırıdan kaçmak isteyen bazı çocuklar pencereden atlayarak yaralandı. Yetkililerin bildirdiğine göre, ölen çocukların hepsi 12 ila 14 yaşları arasındaydı. 

Hayatta kalanlardan birine göre, askeri ve polis üniforması giyen on iki saldırgan vardı. Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Yerel makamlar Ambazonyalı ayrılıkçıları suçlarken Kamerun hükûmeti ve ayrılıkçı hareketler ise birbirini suçladı. Kamerun hükümeti, katliamı 10 civarında ayrılıkçı savaşçının gerçekleştirdiğini söyledi. Ambazonya Yönetim Konseyi hızla Kamerun Ordusu'nun sorumlu olduğuna dair kanıtlara sahip olduğunu iddia ederken, Ambazonya Geçici Hükûmeti, Ngarbuh katliamıyla paralellikler çizdi. Kamerun İletişim Bakanı Rene Sadi, Kamerun Ordusu'nun katliama karıştığını şiddetle reddetti.

ABOUBAKAR'IN GOL SEVİNCİ

Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Aboubakar, 12 Kasım 2020 tarihinde oynanan Kamerun-Mozambik maçında attığı ilk golden sonra bu sevinci yaparak Kumba Okul Katliamı'na bir göndermede bulundu.

Yıldız golcü, aynı sevinci Beşiktaş'ın 4-3 kazandığı Fenerbahçe karşısında da yaparak, Kumba Okul Katliamı'nı unutmadığını gösterdi. (Ajans Beşiktaş - Kerim Sevim)

aboubakar.jpeg

Etiketler :