"Adil olmak gerekirse benim golüm Maradona'nın golünden güzel"

"Adil olmak gerekirse benim golüm Maradona'nın golünden güzel"

Oktay Derelioğlu'nun Belçika'ya attığı unutulmaz golü, Belçika'nın o dönemki kalecisi Filip de Wilde değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın eski futbolcusu Oktay Derelioğlu'nun Belçika'ya attığı unutulmaz golü, Belçika'nın o dönemki kalecisi Filip de Wilde NTV'ye değerlendirdi. Gönderdiği videoda Oktay Derelioğlu'nu tebrik eden Wilde, ''Öncelikle, Oktay'ı attığı şu şahane gol için onu tebrik etmek isterim.

Açık konuşmak gerekirse, çok da hatırlamıyorum çünkü sadece sonucu hatırlıyorum. Sanırım Luiz Oliveira'nın 3 golü vardı. Ayrıca bununla Fransa'daki Dünya Kupası finallerine katılmak için çok önemli bir adımatmıştık. O sıralar harika bir hücum hattımıza sahip olduğumuzu söylemeliyim. Tam bi geçiş takımıydık. Önde de Oliveira ve Mpenza gibi çok hızlı oyuncularımız vardı. Bu yüzden maçın sonucunu çok net hatırlıyorum. Ancak bunun yanında, Oktay'ın gösrermiş olduğu harika performanstan dolayı tebrik etmem gerekiyor. Böyle bir gol atmak da onun için harika bir deneyim olmalı. Aradan bunca yıl geçmiş olsa da göstermiş olduğu çabadan dolayı onu kutlamak isterim.'' dedi.

Belçika'ya attığı golü değerlendiren Derelioğlu ise, ''Çok absürt bir gol. Adil olmak gerekirse benim golüm, Maradona'nın attığı golden daha güzel. Çünkü Maradona'nın golünde daha az adam geçiyor, slalom yok ve düz gidiyor.

Soyunma odamız çok güzeldi. Herkes bana 'Sen ne yaptın, kimsenin yapmadığı bir şey yaptın' diyordu ama benim aklım maçtaydı. Çünkü yenilmememiz lazımdı, yenilirsek şansımızı kaybediyorduk. Beraberlik bize avantaj sağlıyordu. Ama maalesef yenildik.'' ifadelerini kullandı.

30 Nisan 1997 yılında oynanan Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçında Türkiye, Belçika'ya 3-1 yenildi. Türkiye adına tek golü Oktay Derelioğlu kaydederken, Belçika'nın golleri ise Oliveira'dan geldi.

Etiketler :