Advocaat ile Güneş arasında satranç maçı!

Advocaat ile Güneş arasında satranç maçı!

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi için artık geri sayım başladı. İki takım da derbi öncesi son hazırlıklarını tamamlıyor.

Ligin en tecrübeli iki teknik adamının kapışmasına da sahne olacak olan dev kapışma bir anlamda Dick Advocaat ile Şenol Güneş arasında bir satranç maçına dönüşecek. Çünkü hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş benzer oyun şablonlarıyla mücadele ediyor. İki teknik adam da orta saha üstünlüğünü eline geçirip kanat organizasyonlarıyla sonuca gitmeyi planlıyor.

Fenerbahçe, Josef, Mehmet Topal ve Alper'den oluşacak orta üçlüsüyle hem oyun kuracak hem de rakip orta sahanın dengesini bozup pas alışverişini bozmaya çalışacak. Beşiktaş'ta Atiba, Oğuzhan ve Tolgay da Kadıköy'de benzer misyonlar üstlenecek. F.Bahçe, Beşiktaş orta sahasının topu Quaresma ve Aboubakar'la buluşmasını engellemeye çalışacak. Kartal ise Volkan Şen ve Sow'a yapılacak servis bağlantılarını kesmeyi planlıyor.

Bu aşamada derbinin kaderini sürpriz isimlerin belirlemesi bekleniyor. Fenerbahçe, Galatasaray maçında sağ koridorda Şener'i çok iyi kullanmış, milli oyuncunun asistinde Van Persie'nin golüyle rakibin kilidini açmıştı. Beşiktaş'ta ise Adriano ve Marcelo sürpriz çıkışlarıyla Fenerbahçe'nin dengesini bozmaya çalışacak. Derbide duran topların önemi de büyük. İki takımın da duran top organizasyonlarından bulduğu gol sayısının çokluğu kurmayları temkinli olmaya itecek. (AMK)