Ahmet Çakar'dan Cüneyt Çakır yorumu

Ahmet Çakar'dan Cüneyt Çakır yorumu

Sabah Gazetesi yazarı Ahmet Çakar, bugünkü köşesinde Beşiktaş-Başakşehir maçının hakemi Cüneyt Çakır'ı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş -  Hem Beşiktaş'ın hem de Başakşehir'in iyi oyunundan bahseden Ahmet Çakar, hakem Cüneyt Çakır'ı a değerlendirdiği yazısında Cüneyt Çakır'dan da bahsetti.

İşte Ahmet Çakar'ın Sabah Gazetesi'nde yer alan yazısı:

Ligin sıralamadaki ilk iki takımı dün gece bize gösterdiler ki bulundukları yer asla tesadüf değil. İlk yarı mükemmel bir Başakşehir vardı. Tıpkı Benfica'nın ilk yarıda Beşiktaş'a karşı oynadığı gibi... Gol buldular, pozisyonlar ürettiler ve iddia ediyorum Emre çıkana kadar bir Şampiyonlar Ligi takımı gibi Beşiktaş'ı sürklase ettiler. Genç Cengiz'in attığı gol asla kolay bir gol değil. Gelen ortaya gelişine uzak direğe vurmak kalite gerektirir. Başakşehir öne geçtikten sonra da Mehmet Batdal ve Visca'yla çok önemli pozisyonları kullanamadı. İlk devrenin sonuna doğru emektar Emre sakatlandı ve bu dakikadan sonra Başakşehir'in tüm oyun planı sekteye uğradı.

İkinci yarı çok fazla pozisyon bulmasa da Beşiktaş oyunun kontrolünü eline aldı. Bu devre rakibi Başakşehir'e adeta futbol oynatyamadı. Bunun en önemli nedeni de Emre'nin sakatlanıp çıkmasıydı. İşte bu dakikalarda Beşiktaş'ın golü geldi. Bir kornerde Marcelo ön direkte boş kalıp kafayı vurunca Beşiktaş golü buldu. Belki de Başakşehir'in maç boyunca yaptığı yegane hata buydu. Bu dakikadan sonra yine kontrol Beşiktaş'ta olsa da istenilen pozisyonları bir türlü yakalayamadılar. Maçın kırılma anı kesinlikle 80. dakikada Başakşehir'in kaçırdığı gol oldu. Mossoro kaleci Fabri'yle karşı karşıya kaldı. Fabri müdahale etti, Visca ise topu boş kaleye atamadı. Sonuçta iki takım da üzülmedi ama dün gece bir gerçeği gördük ki Başakşehir çok önemli bir yıldızı olmamasına rağmen mükemmel bir takım. Takım savunmasında çok başarılılar ve kolay kolay pozisyon vermiyorlar. Üstelik dün gece Quaresma'nın frikiğini köşeden müthiş kurtaran Volkan gibi bir kalecileri var. Gelelim maçın hakemi Cüneyt Çakır'a... Bir pozisyon dışında mükemmel bir maç yönetti. Diğer bir deyimle tek hatası Quaresma'ya vermediği sarı karttı. Başakşehir'in Mahmut'la son dakikalarda bulduğu golde iptal kararı kesinlikle doğru. Mahmut pozisyona girerken hemen önündeki Oğuzhan'ı kolundan çekip bozuyor ve kendine pozisyon yaratıyor. Ardından da gol vuruşunu gerçekleştiriyor. Muhtemelen yardımcısının uyarısıyla gol iptal edildi ve karar doğruydu.