Ahmet Dursun: "Az hata yapan kazandı"

Ahmet Dursun: "Az hata yapan kazandı"

Süper Lig'in 18. hafta açılış mücadelesinde Beşiktaş, Akhisarspor'u deplasmanda 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Ahmet Dursun maçı köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ahmet Dursun'un bugünkü Türkiye gazetesinde yayınlanan köşe yazısı:

"Manisa'da yüksek tempoda atamayana atarlar kuralı işledi ve Beşiktaş daha az hata yapıp istediğini aldı

Ligin ilk yarısında istediği sonuçları alamayan Beşiktaş, ikinci yarıya bol gollü bir başlangıç yaparak, şampiyonluk yarışını son haftaya kadar kovalayacağının sinyallerini verdi. Maçta ilk 15 dakika oldukça tempolu oynandı ve mücadeleyi seyircisinin önünde oynayan Akhisar, bu avantajının da etkisiyle açık bir futbol sergilemeyi tercih etti. 

Beşiktaş ise daha çok rakibinin hatalarını kolladı ve kontraataklarla sonuca gitme yolunu denedi. 

Futbolun yazılı olmayan kurallarından olan "atamayana atarlar" Manisa'da da kendisini hatırlattı ve Serginho ile skor 0-0'ken önemli bir fırsatı değerlendiremeyen Akhisar, Dorukhan'ın füzesiyle tabelada geriye düştü: 1-0. 

Beşiktaş ev sahibi takımın savunmadan çıkarken yaptığı top kayıplarını daha iyi değerlendirebilseydi ilk yarıda fark daha da açılabilirdi.

İkinci yarıya da tempolu başlamak isteyen ev sahibi, ikinci golü çok erken yiyince oyundan düştü. Beşiktaş futbol anlamında çok daha üstün bir oyun sergilemese de rakibinden az hata yaparak maçı koparmayı başardı. 11 sene sonra taraftarın büyük çoğunluğu istememesine rağmen yeniden siyah-beyazlı formayı giyen Burak Yılmaz ilk maçında oldukça istekliydi. İki önemli fırsata giren Burak bunlardan en azından birini değerlendirebilse, daha iyi bir başlangıç yapabilirdi. Bir diğer yeni transfer Mirin ise ilk maçında olumlu bir görüntü sergiledi. Geldiği ligin de etkisiyle biraz fazla rahat bir oyun sergileyen Mirin hem havadan hem de yerden oldukça iyi bir görüntü sergiledi. Fransız oyuncu bu gidişle Pepe'yi aratmayacak gibi görünüyor. Dorukhan attığı güzel gol ve yükselen performansıyla Beşiktaş'ın son yıllardaki en isabetli transferlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtlarken, Karius da önemli kurtarışlarıyla galibiyette önemli rol oynadı. Ev sahibi Akhisar'da ise takımın büyük çoğunluğu Serginho ve Cikalleshi'ye ayak uyduramayınca istekli futbol skor tabelasına yansımadı. 

Maçın adamı: Medel"

Etiketler :