Ahmet Dursun: "Beşiktaş bu yarışı sonuna kadar götürmeye kararlı olduğunu gösterdi."

Ahmet Dursun: "Beşiktaş bu yarışı sonuna kadar götürmeye kararlı olduğunu gösterdi."

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş, evinde Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti. Beşiktaş'ın eski oyuncusu ve Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Ahmet Dursun maçı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ahmet Dursun'un bugünkü köşe yazısı:

"Siyah-beyazlı takım aldığı bu kritik galibiyetle şampiyonluk yarışını sonuna kadar götürmeye kararlı olduğunu gösterdi

Derbi öncesi Galatasaray’ın eksikleri ve sakat oyuncuları göz önüne alındığında maçın favorisi çok açık bir şekilde ev sahibi Beşiktaş’tı. UEFA Avrupa Ligi’nde Sarpsborg karşısında yapılan muhteşem geri dönüşle büyük bir moral depolayan ev sahibi takımın şampiyonluk yarışında kalabilmek için bu maçtan 3 puanla ayrılması gerekiyordu ve böyle de oldu.
Maçın ilk yarısında oldukça dengeli bir oyun vardı. Beşiktaş ilk 45 dakikanın büyük bölümünde topu ve maçın kontrolünü elinde tuttu. Belki önemli gol pozisyonları üretilemedi ama VAR aracılığıyla kazanılan penaltı vuruşu Şenol Güneş’in takımının devreyi 1-0 önde tamamlaması için yeterli oldu. Bu arada pozisyonda penaltı kararı da Eren’in elinin açısı nedeniyle doğruydu.
İkinci yarıda Galatasaray’ın beraberlik golü için atak bir futbol sergilemesi bekleniyordu ancak cezalı futbolculara Belhanda’nın millî takım arasında yaşadığı sakatlık da eklenince elde kalan kadrodan bu futbolun çıkması oldukça zordu. İkinci 45 dakikalık bölümde Güven-Atiba değişikliğiyle başlayan Şenol Güneş bu hamlesiyle orta sahanın kontrolünü elinde tuttu. Beşiktaş zaten önde olmasının avantajıyla savunma güvenliğini ön plana aldığı bu bölümde kalesinde önemli bir pozisyon yaşamadı. Son bölümde kontra atak fırsatları için Sarpsborg kahramanı Lens oyuna girdi. Bu bölümde bazı fırsatlar yakalandıysa da golle sonuçlanmadı ancak Beşiktaş 3 puanı tek golle de olsa almayı bildi.
Lider Başakşehir’in puan kaybettiği haftada şampiyonluk yarışında “Ben de varım” diyebilmek için mutlaka kazanılması gereken bir maçtı ve Beşiktaş bu yarışı sonuna kadar götürmeye kararlı olduğunu gösterdi.

MAÇIN ADAMI: Ljajic"

Etiketler :