Ahmet Dursun: " Skor aldatmasın"

Ahmet Dursun: " Skor aldatmasın"

Beşiktaş'ın Antalyaspor'u deplasmanda 6-2 mağlup ettiği karşılaşmayı Türkiye Gazetesi spor yazarı Ahmet Dursun değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ahmet Dursun'un bugün Türkiye Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Farklı sonuç kimseyi aldatmasın Beşiktaş iyi bir oyun oynamadı ve bu maçtaki hatalarından ders alması gerekiyor…

İlk yarıda Beşiktaş deplasmanda olmasının da etkisiyle kontrollü bir futbol oynadı. Antalyaspor kendi sahasında iyi sonuçlar alan bir takım ve maça da oldukça iyi başladılar. Golü daha çok istediler ve daha üretkendiler. Kaleci Boffin’in gereksiz hamlesi Beşiktaş’a penaltı kazandırdı. Beşiktaş rakibinin kilidini açtıktan sonra çok kısa sürede farkı üçe çıkardı ve oyunu âdeta ilk yarıda bitirdi.
İlk yarıda etkisiz kalan Antalyaspor ikinci yarıya çok iyi başladı ve Doukara farkı ikiye indirdi. Bu golün ardından toparlanan ev sahibi çok sayıda önemli gol fırsatı yakaladı. Bu bölümde Karius kalesinde önemli kurtarışlara imza atmasa maç siyah-beyazlılar adına krize girebilirdi.
Antalyaspor’un risk alıp savunmasını öne çıkarmasından sonra Beşiktaş önemli boşluklar buldu. Bu bölümde Antalya’nın en iyi performans veren oyuncularından Salih’in kendi kalesine attığı gol takımının da direncini kırdı.
Hocanın baskının ardından orta sahayı üçlemek için Medel’i oyuna dâhil etmesi çok doğru bir hamleydi. Beşiktaş’ın yeni transferi Kagawa’nın da oyuna dâhil olduktan sonra kısa sürede attığı iki golle ne kadar isabetli bir transfer olduğunu ispatladı ve yarınlar için umut verdi. Buna rağmen aynı şeyi Beşiktaş’ın yarınları için söylemek pek mümkün görünmüyor. Her ne kadar farklı bir galibiyet olsa da oynanan futbol pek de tatmin edici değildi. Antalyaspor oyun olarak daha kötü değildi ama futbolda 3 puanı golü atan taraf kazanıyor.
Skor kimseyi aldatmasın Beşiktaş iyi bir oyun oynamadı ve bu maçtaki hatalarından ders alması gerekiyor. Beşiktaş’ın farklı galibiyetinin yanı sıra takımın bu sezonki en önemli kazancı Dorukhan’a da ayrı bir parantez açmak gerekir. Sahada o kadar büyük bir güvenle oynuyor ki her geçen gün üzerine koyuyor.

MAÇIN ADAMI: Ljajic"

Etiketler :