Ahmet Nur Çebi: "Ben ağlamıyorum, durum tespiti yapıyorum"

Ahmet Nur Çebi: "Ben ağlamıyorum, durum tespiti yapıyorum"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park'ta düzenlenen toplantıda yazılı ve görsel medya kuruluşlarının spor müdürleriyle bir araya geldi.

Ekonomik konularda kendilerini başarılı bulduklarını söyleyen Çebi, "Mali açıdan yürümesi mümkün olmayan kulübü, 13-14 aydır ayakta tuttuk. Bu ekonomik disiplini sağlarsak bir nebze olsun düzlüğe çıkabiliriz. Ben kendimi Beşiktaş ekonomisine verdim ağırlıklı olarak." dedi.

Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

"Takımıma ve hocama güveniyorum"

“Ben takımıma ve hocama güveniyorum. Makul bütçelerle bir takımın şampiyon olabileceğine inanıyorum. Takımın bütçesi 56'dan 33 milyon euro'ya indi. Küçük bütçeyle 15-16 sezonu şampiyon olduk, 92 milyon euro'luk takımla 4. bitirdik. Çok bütçe şampiyonluk demek değil. 92 milyon euro'yu sokağa atmasaydık bu futbol takımı 2 dönem geçirirdi.”

"Bugüne kadar ekonomi konuşmak istemedim ama..."

"Ben, Beşiktaş ekonomisine yaptıklarımı konuşmak istemedim bugüne kadar. Ama insanlar hiçbir şey yapmıyoruz sanıyorlar, bu konu beni incitti. Alçak gönüllülüğün sonu iyi olmadı. Ben Beşiktaş ekonomisini konuşmamayı seçmiştim ama şimdi konuşuyorum. 21 Ekim'de göreve geldiğimizde 2 milyar 920 milyon TL'lik bir borç vardı. Mayıs 2020'ye kadar 740 milyon TL ödememiz gerekiyordu. Yılda 550-600 milyon TL gelirimiz olsa da hepsi bankalara gidiyor. Özel ilişkilerimizi kullanarak 350-400 milyon TL temlikten para kullandık."

"150 milyon TL şahsi kefalet, 110 milyon TL şahsımın ve yönetim kurulunun verdiği para, 60 milyon TL bağış, 60 milyon TL de alnımızın teriyle bulduğumuz sponsorlarla bu yükü çevirdik."

"Pandeminin bize zararı 400 milyon TL"

"Pandeminin bize zararı 400 milyon TL. 100 milyon TL stat gelirimiz olmayacak. 200 milyon TL de güncel kur farkından zararımız var. Maaşların %85'i Euro cinsinden."

"TFF, 'Bakın başınızın çaresine' diyor. Koronavirüs testlerini bile kulüpler ödüyor, federasyon en ufak destek vermiyor. Ellerinde kaynak yok. Keşke zor günler için kaynak ayırsalardı. Umarım bu ders olur."

"Kulüp personeline ödemelerimiz 1 ay geriden geliyor."

"Fikret Orman'ın kızmasına gerek yok"

"Ben ağlamıyorum, durum tespiti yapıyorum. Bunların bilinmesini, unutulmamasını istiyorum. Beşiktaş'ın geleceği için. Benden sonra da incelesinler, temiz çıkarsam başarılı olurum. Fikret Orman'ın kızmasına bağırmasına gerek yok. Camia inceleme istiyor. Her gidenin incelenmesi gerekmesini istiyor."

"Troller bilinçli şekilde bize saldırıyor, boşuna saldırmasınlar."

"Abdullah Avcı ile helalleşmemiz gerekiyor"

"Abdullah Avcı, Trabzonspor'la anlaştıktan 1 gün sonra bize ihtarname gönderdi 19 milyon TL'lik. Bizden 11 milyon TL almıştı. Toplamda 30 milyon TL'lik alacağından kalan 19 milyon TL'yi istiyor. Helalleşmemiz gerekiyor, onu da kırmamamız gerekiyor. Bir abi-kardeş gibi bu işi çözmemiz gerekiyor. Üzerimde camia baskı oluşturuyor ama anlaşacağımızı düşünüyorum. Bir yabancı hoca gibi katı olacağını düşünmüyorum."

"Amatör sporlarda acı çekiyoruz"

"Amatör sporlarda bu sene acı çekiyoruz ama 5-10 seneyi kazanmak istiyoruz. Amatörde denk bütçe, alttan gelen çocuklarımız şans bulsun. Rusya'dan gelen voleybolcuya ödenene paralarla bu işin olmayacağını biliyoruz. Bugün acı çeken yarın sefasını sürer. Bugün sefasını süren yarın acısını çeker. Benim yaptığım yolun Türk gençlerine faydası olacağını düşünüyorum."

"Cumhurbaşkanı 'Bitmiyorsunuz' dedi"

"Ali Koç Bankalar Birliği anlaşmasını imzalamamakta haklıydı. Fikret Orman bizden önce imzayı attı. Galatasaray imzayı attığı için değiştirin diyemiyor. Ali Koç'a da 'Senin paraya ihtiyacın yok, imzalamadın' dendi. Ben benden önce imzalandığı için 'Bu böyle olmaz' diye itirazda bulundum. Sayın Cumhurbaşkanı sağ olsun bir buçuk saat beni dinledi. Durumu anlatmaya çalıştım. “Veriyoruz, bir daha veriyoruz, sonra bir daha... Bitmiyorsunuz!” dedi. Ben de kendisine bir spor yasasıyla her yönetimin sorumlu olacağı bir düzenlemeyle bu işin olabileceğini anlattım. Sorumlu kişilere, 'Makul gözüküyor, siz de inceleyin' dedi. 'Ayrı gayrı olmaz Fenerbahçe ve Galatasaray da olacak' dedi. Pandemi süreci girmese nisan mayısta bitebilirdi. Görüşmeler sürüyor. Can sıkan maddeler var. Testlimiyetçilik yok, direnç gösteriyoruz. Yılbaşına kadar olabilir ama o da zor gözüküyor."

"UEFA hiçbir şey yapmadı"

“UEFA bir sürü söylemde bulundu ama hiçbir şey yapmadı. Kulüplere değil futbolculara sahip çıktı. Ruiz davasında bile 'feshedebilir' dediler. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum.”