Ahmet Nur Çebi: "Körün gözüne parmak sokmak tabiri var ya..."

Ahmet Nur Çebi: "Körün gözüne parmak sokmak tabiri var ya..."

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan maçta Cenk Tosun'un yaşadığı sakatlığın kendileri için tatsız bir olay olduğunu söyledi.

Ajans Beşiktaş - Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park'ta HDI Sigorta ile gerçekleştirilen iş birliği tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, Cenk Tosun'un yaşadığı sakatlığa değinerek, "Bizim için tatsız bir olay. Hem futbolcumuzun sağlığı söz konusu hem de şampiyonluk yolunda yürürken Beşiktaş'ın yaşadığı büyük sıkıntı söz konusu." dedi.

Cenk Tosun'un sakatlığının zeminden kaynaklandığına dikkati çeken Çebi, "Sakatlığın saha zeminine iyi bakılmamasından kaynaklanması bizi daha da üzmüştür. Körün gözüne parmak sokmak tabiri var ya, öyle oldu. Erzurumspor'un sahasında olayın olması diğer sahalarda olmayacağı anlamına gelmez. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak bir sürü sorunla baş başa kalırken, bir de bu eklendi." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulübü olarak stat bakımı konusunda görevlerini tam yaptıklarını belirten Çebi, "Stattan sorumlu arkadaşlara teşekkür ediyorum, sorun olmadı. Bu konu kulüp başkanlarının ve kulüplerin hassasiyet göstermesi gereken çok önemli durum haline geldi. Hakemlerden şikayet ederken, kendi sahamızdan şikayet etmeyi bir kanara bırakıyorsak, haksızlık olur." açıklamasını yaptı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü için yapılan yardım gecesine değinen Çebi, "Sonuç itibarıyla Erzurumspor maçının sonucunda olanla başında olan bir olay var. Erzurumspor'un gecesiyle ilgili yanlış anlaşılmalar oldu. Erzurumlular doğru tavır gösterip, geceyi ertelediler. Doğru yaptılar. Teşekkür ediyoruz. Bir hatadan döndüler. Ancak maalesef stattaki zeminin sulanması ve yumuşatılmasıyla ilgili gerekli hassasiyet gösterilmedi. Bir yanlış dönerek gösterdikleri erdemi, zeminin yumuşatılmasında göstermediler." değerlendirmesinde bulundu.

Saha zeminlerinin artık Türkiye'nin genel sorunu olduğunu kaydeden Çebi, "Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak bu konunun takipçisi olacağım. Bu kadar pahalı ve değerli futbolcuların sakatlanmalarına sebebiyet verecek durumların ortadan kalkması için elimizden geleni yapacağız. Federasyon da destek verecektir." şeklinde konuştu.