Ahmet Nur Çebi: "Sadece Negredo'ya değil birçok futbolcumuza teklif geliyor."

Ahmet Nur Çebi: "Sadece Negredo'ya değil birçok futbolcumuza teklif geliyor."

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Habertürk TV'de yayınlanan Gündem Spor programında Emin Çağlar'ın sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Habertürk TV'de yayınlanan Gündem Spor programında Emin Çağlar'ın sorularını yanıtladı. Ligde Beşiktaş'ın yaşadığı puan kayıplarının nedenini yanıtlayan Çebi şunları söyledi:

''KAYIPLARIN NEDENİ YORGUNLUK''

"Öncelikle maç seçmek diye bir şey olmaz, futbolcularımızın hepsi şampiyon olmak için kenetlenmiş durumda. Ancak bu sezon geçmiş dönemden farklı olarak  Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil ediyoruz, bunun yorgunluğu olabilir. Ligin sonlanmasına da daha uzun bir süre var, herkesin zorlu fikstürü var. Sezon bittiğinde inanıyorum ki üst üste şampiyonluğumuzu alacağız."

Kaçırdığı gollerle gündem olan Alvaro Negredo'nun performansını değerlendiren Çebi, "Negredo çok büyük bir futbolcu, Beşiktaş için şanstır. Performansını değerlendirdiğimizde başarısız olduğunu düşünmüyorum, sahada sadece gol atmasa da başka alanlarda katkı sağlayabilir. Baskı altında olduğuna da katılmıyorum, böyle büyük bir futbolcu baskı altında olmaz. Kaçırdığı gollerde şanssızlık olabilir..." ifadelerini kullandı.

NEGREDO'YA TEKLİF GELDİ Mİ?

Negredo'ya teklif gelip gelmediği sorusunu yanıtlayan Çebi,

"Futbolcularımızın hepsine teklif geliyor çünkü iyi bir takımız, Şenol hocanın çocukları, talebeleri her zaman prim yapmıştır ve Şampiyonlar Ligi'nde iyi işler yaptık. Kadroyu bozmak istemediğimiz için devam etmeye karar verdik. Sadece Negredo'ya değil birçok futbolcumuza her yerden teklif geliyor. Az ya da çok her oyuncuya teklif var." yanıtını verdi.

"İSTANBUL'DA 3 GÜN HENGAME YAŞADIK"

Everton'a transfer olan Cenk Tosun'un transferinde bilinmeyenleri anlatan Çebi şunları söyledi:

"Cenk'in gitmesini istemedik. Kendisi gelip Premier Lig'de top oynamak istediğini, bunun hayali olduğunu söyledi. Biz de kendisi çocuğumuz olduğu için yanında durmak istedik ancak değeri de vardı. Ben bu transferde bizzatihi Metin Albayrak'la beraber katıldığımız toplantılar oldu, çok düşük ücretlerle başladı. Masadan kalktık, bazen onlar kalktı... İstanbul'da 3 gün süren sadece bizim bildiğimiz bir hengame yaşadık. Pazarlamayı iyi bilirim, tecrübelerim de bir şanstı. 12 milyon Euro'dan başlayan rakamı 22,5 milyon Euro'ya kadar çıkardık ve üzerine primler ekledik. Beşiktaş için iyi bir rakamdı, Türkiye'nin en yüksek oyuncu satışına denk geldi. Beşiktaş'ın alabileceği rakamı aldığını, Cenk'in de mutlu olduğunu düşünüyorum. Ancak biz Cenk'i geri bekliyoruz, geri de gelecektir çünkü Beşiktaş'tan ayrılanların hepsi geri gelmek istiyor. Burada yaşadıkları, aldıkları keyfi başka yerde almalarına imkan yok.

Cenk'in geri dönüşünün zamanı üzerine konuşan Çebi, "Artık ne zaman olursa bilmiyorum, çok sevinirim. Çok değer veriyordum, çok sevdiğim bir futbolcu. Onun gitmemesini istemek, pazarlıklarda elimi güçlendirdi fiyatları buraya kadar çıkardı. Satılmasını istemediğimiz için sürekli direnç gösterdim çünkü. Ama Cenk'in isteklerine karşı çıkmak da saygısızlık olurdu. İngiliz kulübü de 'Valla siz bu oyuncuyu satmak istemiyorsunuz galiba' dedi. Sonuçta Türk futbolu kazandı, Cenk, Beşiktaş kazandı, zannediyorum ki Everton da kazanacak. Çünkü gelişime çok açık bir futbolcu. Geri gelmesini bekliyorum." ifadelerini kullandı.

TALISCA'NIN BONSERVİSİ ALINACAK MI?

Ligin ikinci yarısına harika bir giriş yapan ve üst üste goller atan Talisca'nın bonservisinin alınıp alınmayacağı sorusunu yanıtlayan Çebi, "Beşiktaş tesislerinde aile ortamı var. Talisca burada çok mutlu. Bonservisini alıp almayacağımıza yıl sonunda bakacağız, yeni bir dönem o dönemde değerlendirilir." ifadelerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ'İN SIRRI

Beşiktaş'ı üst üste iki sezon şampiyonluğa taşıyan Şenol Güneş'in başarısının sırrı üzerine konuşan Çebi, "Şenol hocanın eşit, adil davrandığını iyi biliyorum. Yeni gelen futbolcular da bir zaman geçince bunu anlıyor, 'Hoca ne yapıyorsa doğru yapıyor, adaletlidir.' diyorlar. Dolayısıyla da yarışan ve savaşan isme Şenol hocanın forma vereceğini biliyorlar. Çalıştıkları takdirde formayı alacaklarını bilen futbolcular daha fazla çalışıyor. Herhalde Şenol hocanın başarısının sırrı burada." dedi.

''KARARLAR ADALETLİ DEĞİL''

Ahmet Nur Çebi, hakeme küfür ettiği gerekçesiyle Caner Erkin'e verilen 6 maçlık ceza ve Emre Belözoğlu, Volkan Demirel, Fernando Muslera'nın görüntülerine rağmen verilmeyen cezalar üzerine konuştu bu durumun adil olmadığı vurgusunu yaptı. Çebi, TFF'ye seslenirken "Bu uygulama Caner'e verilen diğer futbolculara verilmeyen uygulama ortada bir haksızlık olduğunu gösteriyor. Ben adil olmadığını düşünmüyorum. Hem Caner'e verilen, hem diğerlerine verilmeyen cezalar adil değil. Ben burada art niyet aramak istemiyorum, bir şey atladıklarını düşünüyorum. Pek adaletli bir tavır ve tutum olmadı maalesef." yorumunda bulundu.

Çebi, TFF'ye herhangi bir başvuruda bulunup bulunmayacakları üzerine ise şunları söyledi:

"Biz haklarımızı normal olarak teamüllere uygun, nezaket kuralları içerisinde yapıyoruz. Ancak tekrar bizim futbolcumuza haksız uygulama yapıldığı takdirde dahil oluruz. Başka futbolculara verilip verilmediği çok üstünde durduğum bir şey değil, başkalarının futbolcularının üzerine başarı kurmak benim planlarımda olan bir şey değil. Ben sadece bizim futbolcumuzla kıyasladığımda adaletsiz olduğunu söylüyorum." ifadelerini kullandı.

''ZORLU FİKSTÜR VE ERTELEME TALEBİYLE İLGİLİ.''

Beşiktaş'ın Fenerbahçe maçlarını erteleme talebi ve sonrasında Aykut Kocaman ve Volkan Demirel'in yaptığı açıklamalar üzerine, Çebi şunları söyledi:

"Bir defa ben başka takımın futbolcusunu veya hocasının söylemlerine cevap veremem, ben onları muhatap kabul edemem. Maçın bitiminde keyifli halleriyle özgüvenleri gelmiştir, o anda açıklama yapmışlardır. Muhatap alıp cevap vermeyi düşünmüyorum, bu birincisi. Biz erteleme talebinde bulunmadığımızı, bulunmayacağımızı da resmi sitemizden açıkladık. Hodri meydan diyoruz, çıkacağız topumuzu oynayacağız. Maçın ertelenip ertelenmemesini çok da önemsemiyoruz."

Çebi sözlerine şöyle devam etti,

''Belki de rakiplerimizin düşündüğünün tam tersine motive olmuş bir Beşiktaş'la karşılaşacaklar. Futbolcularımızın, onların bu tepkileri üzerine daha hırslı top oynayacaklarını düşünüyorum."

HAKEM HATALARI

Sezon başında "En çok hakem hatası bize oldu" açıklaması yapan Çebi, hala aynı görüşte olduğunu söyledi. Çebi, "Beşiktaş hakem hatalarından çok zarar görmüştür. Art niyet olduğunu düşünmüyorum, hiçbir zaman da düşünmüyorum. Hakemlere karşı böyle söylemek çok büyük haksızlıktır. Ben kasıtlı olduğunu düşünmüyorum ancak sadece hatasız bir süreç temenni ediyorum." yorumunda bulundu.

BAYERN MÜNİH EŞLEŞMESİ...

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 20 Şubat'ta oynanacak Bayern Münih maçı ve eşleşmesiyle ilgili konuşan Çebi, "Daha önce de söylemiştim, biz gruptan lider olarak çıkmış bir takımız. Beşiktaş çok büyük bir takım, kolay lokma değiliz. Bayern Münih'in ve Beşiktaş'ın şansları eşittir, o gün hangi takım daha iyi oynarsa turu geçecektir. 'Bayern, Beşiktaş'tan daha iyi takım, eler' denmesini doğru bulmuyorum. Taraftara çok güveniyorum. Futbolcularımız, teknik kadromuz var ancak taraftarımıza çok güveniyorum. Vodafone Park'ta oynayacaklar..." ifadelerini kullandı.

PEPE VE BEŞİKTAŞ...

Beşiktaş'ın bu yaz Real Madrid'den kadrosuna kattığı Pepe'nin Beşiktaş'la uyumuyla ilgili konuşan Çebi "Arkadaşları, çevresi, Ümraniye ve biz. Pepe'nin başarısında pay arkadaşları ve biz. Pepe'nin başarısı kadar diğer futbolcularımızın da başarılı olduğunu düşünüyorum, o başarılı olduysa arkadaşlarının yarattığı ambians da etkili." değerlendirmesinde bulundu.

RICARDO QUARESMA'YA GELEN TEPKİLER

Son maçlarda tepki çeken Ricardo Quaresma'ya serzenişde bulunup bulunmadığı sorusu üzerine konuşan "Quaresma çok büyük bir futbolcu, sahaya çıktığında ona serzenişte bulunabileceği tek kişi hocasıdır. Biz beynimizden geçirebiliriz ancak bunları dile getiremeyiz. Bunu yapabilecek tek insan hocasıdır." yanıtını verdi.

Etiketler :