Ahmet Nur Çebi: "UEFA ve TFF'ye yazdık, cevap alamadık"

Ahmet Nur Çebi: "UEFA ve TFF'ye yazdık, cevap alamadık"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, UEFA'ya 3 ayda bir verdikleri temiz kağıtlarının 6 ay ertelenmesini talep ettiklerini ancak; UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan cevap alamadıklarını ifade etti.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 20 Ekim 2019 tarihinde başkanlığa seçilmişti. Çebi, geçirdiği 365 günü anlattı. Abdullah Avcı, Aboubakar, Adem Ljajic ve takımla ilgili konuşan Çebi, göreve geldiklerinde kulübün içinde bulunduğu zor durumu, “Lambaları bile yanmayan bir kulübü aldık” diyerek özetledi. İşte detaylar…

Ahmet Nur Çebi: “Lambaları yanmayan karanlık odalar…”

Posta Gazetesi'ne bir röportaj veren Ahmet Nur Çebi, göreve geldiklerinde beklediklerinden daha vahim bir tablo ile karşılaştıklarına dikkati çekti. Çebi, ”Lambaları yanmayan karanlık odalar, CEO’su ortalarda görünmeyen, hiçbir evrakın bulunmadığı boş dolaplar ve bir de sekreter ile kulübü teslim aldık” ifadelerini kullandı.

“Abdullah Avcı ilk meselemiz oldu”

Kulübü teslim aldığında borçlar, sözleşmeler, ödemelerle ilgili karşılaştığı rakam yüzünden sabaha kadar uyuyamadığını anlatan Beşiktaş’ın 1 numaralı ismi, ”Abdullah Avcı ilk meselemiz oldu. Takım iyi gitmiyordu, yolları ayırdık. Sergen Hoca ile ligi 3.sırada bitirdik” diye konuştu.

“Aboubakar kuantum fiziği okumuş”

Başkan Çebi, Vincent Aboubakar ile ilginç bir sözleşme yaptıkları düşüncesinde. Çebi, ”Maç başı 20 bin Euro ödeyecek, dizindeki sakatlık nüksederse 40 bin Euro ceza yazacağımızı söyledik. Şaşırdı, itiraz etti ama sonunda kabul etti. Çocuk enteresan, kuantum fiziği okumuş” dedi.

“Takımdan umutluyum”

Takımdan umutlu olduğunu da dile getiren Çebi, “Toplam 8 milyona mal ettiğimiz, 18 milyon tasarruf ettiğimiz takımla yola devam ediyoruz. Konya’dan 4 yedik, Gençlerbirliği’ne sahamızda kaybettik. Hiç hoş değil. Yine de umutluyum. Hocamızın istediği transferleri yaptık” ifadelerini kullandı.

“Ljajic düzelmezse kendi bilir”

Ahmet Nur Çebi, takımdaki geleceği tartışma konusu olan Adem Ljajic ve transfer konusuna da değindi. Beşiktaş Başkanı, “Ljajic’in toparlanması lazım. İyi yaşamadığı kulağıma geliyor. Düzelmezse kendisi bilir. Ocak ayında bir transfer daha yapacağız. Borçları TL’ye çevirip rahatladık. Faiz hala belimizi büküyor ama önemli mesafe aldık. Bırakmam Seni kampanyasıyla biraz nefeslendik” açıklamasını yaptı.

“Ertelenmesini istedik, cevap alamadık”

Öte yandan Ahmet Nur Çebi, “UEFA’ya her 3 ayda bir verdiğimiz temiz kağıtlarının 6 ay ertelenmesini istedik, olmadı. Tribünde seyirci yok, kombine yok. Kimse ne yiyorsun, ne içiyorsun demiyor. Futbolcu ödemeleri için UEFA ve TFF’ye yazdığımız yazılara ne yazık ki olumlu cevap alamadık” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :