Ahmet Nur Çebi, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu’na katıldı

Ahmet Nur Çebi, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu’na katıldı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu’na katıldı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Başkan Ahmet Nur Çebi'nin Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu’na katıldığını açıkladı. Beşiktaş'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

''Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Sabah Gazetesi tarafından 3. kez düzenlenen Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Pandemi, mücbir sebep sayılmaz diye bize UEFA’dan yazı geldi. UEFA’nın sporcu sendikası gibi hareket etmesi kulüplere zarar veriyor. Kulüpleri hırpalamanın zamanı değil.

Herkesin yaptığı tek bir şey var; şampiyon olayım, büyük başkan diye alkışlanayım, benden sonra gelen de ne yaparsa yapsın. Alkış isteyen başkan ve yöneticilerin oluşturduğu kötü durumun tartışmasını yapıyoruz. Kendimize çekidüzen vermekten başka çaremiz yok.

'Geçmişi kimse konuşmasın' denilerek, geçmiştekileri rahatlatarak eve gönderiyoruz. Önce geçmişi konuşacağız. Konuşmazsak çözüm bulamayız. Ukrayna'dan voleybolcu getirip, 500 bin Euro ödüyoruz. Konu futbol ama futbol dışındaki branşlardan da darbe yiyoruz. Paralar basıyoruz ve bunu da futbol şirketlerinden finanse ediyoruz.

Amatörlere devletin desteği gerekir. Bu bizi aşıyor. Devletin verdiği bu desteği de, stopaj iadeleri ile alıyorduk, devletimizin, milletimizin çocuklarına harcıyorduk. O iadeden bize tekrar verilmesi lazım. Seyirci desteği yok. Spor Bakanımıza da söyledim; 'Bize borç verin, biz bunu 4-5 senede iade edelim.' Mantık ve mantalite doğru. Sporcu vergisini ödemeli. Pandemide bu vergilendirme 1 sene ötelensin isterdim. Amatörlere verilen destek 1 sene daha devam etsin. En çok ihtiyaç duyduğumuz zamanda her şey ters gitti.

Sayın Cumhurbaşkanımıza spor yasasını önerdim ve yöneticilerin kendi dönemlerine ait harcamalardan sorumlu olmaları gerektiğini ifade ettim.

Hükmen mağlubiyet konusuna olumsuz yaklaşıyorum. Emeksiz sonuç alınması kabul edilebilir gibi değil. Hükmen mağlup sayılma kriterleri kabul edilebilir bir hale getirilebilir. Örnek olarak, bir takım 9 kişi ile sahada olabilir. 21 yaş altı oyuncular profesyonel olup olmadıklarına bakılmadan oynatılabilir. Yabancı sınırı kuralı esnetilebilir. Maçların oynanabilmesi için tüm imkanlar zorlandıktan sonra hükmen mağlubiyet uygulamasına gidilebilir.

Seyirci gelirlerini artırmamız lazım. Bu konuda en önemli faktör kadın ve çocuk taraftarlar. Ne kadar çok kadın ve çocuğu statlara getirebilirsek gelirlerimiz o ölçüde artacaktır. Kadın futboluna olan desteğin de artması lazım. Kadın futboluna biz çok önem veriyoruz. Diğer kulüplerden de kadın futboluna yatırım yapmalarını istiyoruz.

Transfer konusunda tüm kulüpler centilmenlik anlaşması imzalayabilirler.

Legal bahisten büyük gelirler elde ediliyor. Spor kulüpleri bu gelirlerden çok az nasipleniyor. Kulüplere bu gelirden verilen payın artırılması gerektiğini ifade ediyorum.”

Etiketler :