Ahmet Nur Çebi, Vida-Larin krizine el koydu: "İmzayı hak edin!"

Ahmet Nur Çebi, Vida-Larin krizine el koydu: "İmzayı hak edin!"

Yıllık 2 milyon avro üzerinde ücret isteyen iki oyuncunun motivasyonunu düşünen Çebi, “İstediğiniz rakamları hak ederseniz sezon sonu imzaları atarız” dedi, konu kapandı.

Ajans Beşiktaş - Sezon sonu sözleşmeleri bitecek olan Cyle Larin ile Domagoj Vida ile yapılan görüşmeler askıya alındı. Her iki oyuncu da Beşiktaş’tan istedikleri ücreti yönetime bildirdi. Şu anda 3,5 milyon avro ile takımın en çok kazanan oyuncusu olan Vida ile 1,6 milyon avro  ödenen Larin’in istediği ücret yıllık 2 - 2,5 milyon avro civarlarında oldu. Oyuncuların menajerleri başka takımlarla görüşeceklerini iletince Başkan Ahmet Nur Çebi “Önce imzayı hak etsinler. İstediğiniz bu rakamları hak edecek performans gösterirlerse sezon sonu sözleşmeyi imzalarız, hiç şüpheniz olmasın” karşılığını verdi.

Teklifler düşük kaldı

Başkan’ın bu sözleri makul karşılandı ve sezon sonunda tekrar görüşmek üzere görüşmeler askıya alındı. Öte yandan iki oyuncuya da Avrupa’dan ilgi gösteren takımlar bulunuyor ama hiçbiri Beşiktaş’tan aldıkları ücrete bile yaklaşabilmiş değil. Bu durum şimdiden siyah beyazlıların elini güçlendirmiş durumda. Son olarak Premier Lig ekibi Watford, Domagoj Vid’yı kadrosuna katmak istemiş ancak Hırvat stoperin 3 milyon avro yıllık ücret istemesi sebebiyle transfer gerçekleşmemişti. Ada ekiplerinin radarındaki Cyle Larin de küçük bir artış karşılığında kalmaya hazır. (Türkiye Gazetesi - Murad Tamer)