Ahmet Nur Çebi'den önemli açıklamalar: "Larin transferi henüz bitmedi"

Ahmet Nur Çebi'den önemli açıklamalar: "Larin transferi henüz bitmedi"

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Cenk'in Everton'a transfer süreci ve devre arası takıma takviye çalışmalarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Ajans Beşiktaş - Ajansspor'dan Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Çebi, "Cenk Tosun transferinden kazancımız için daha iyisi olsun isterdik diyelim. Karşı tarafında sonuçta kendine göre bütçesi vardı. O değerlerin altında başladı ama biz yükselttik. Demba Ba ve Ersan'ın Çin’e şatışı ve Atınç'ın Almanya’ya satışı konusunda Fikret Orman ile yaptığımız çalışmalarda piştik ve artık daha iyi sonuçlar alabiliyoruz. Cenk'in gitmek istemesi tabii bizi biraz etkiledi. Beşiktaş'ın marka değeri için önemliydi Everton gibi bir takıma gitmesi. Cenk bize iç maliyeti olmayan bir oyuncuydu. Deniz Atalay, ben ve bir arkadaşımız ile onu bedelsiz getirdik. Beşiktaş için alabileceğimiz acaba daha fazlası olur muydu? diye sorduk hep. Pazarlıkta böyle davranınca daha dirençli oluyorsunuz. Biz pazarlığa 18 milyon Euro ile başladık. Sonuçta 22 milyon Euro + bonuslar + %7,5 gibi satış opsiyonu aldık." dedi.

İkinci başkan Çebi, "22 milyon Euro, bonuslar ve %7,5 oranında pay var. Everton görüşmelere 15-20 milyon Euro ile başladı sonra buralara gelindi. Euro cinsinden konuşulan değerler. 22 milyon artı 3 milyon artı 2 milyon ayrıca 1 milyon Euro üzerinde yetiştirme bedelini de Everton takımına yükledik. Toplamda 28 milyon Euro gibi bir değere ulaşıldı. Bu transferden kazanılan para 28 milyon Euro tabii bu bonusların gerçekleşmesi lazım ama biz oyuncumuza güveniyoruz. Oynayacaktır ve gollerini atacaktır. Bu dönem 10 maça çıksa 500 bin Euro alacak. Teferrüatlı bir çalışma oldu. Bizim için yarısı bile olsa kardır." ifadelerini kullandı.

Ahmet Nur Çebi, "Umarım ikimizde birbirimizi aramayız. Cenk umarım orada başarılı olur, umarım bizde burada başarılı oluruz. Cenk çok hırslıdır, isteklidir. Amaçları doğrultusunda devam eden bir oyuncudur." diye konuştu.

Çebi'den Münih yorumu

Çebi, "Bayern Münih takımının şansı ne kadar ise bizim de şansımız o kadardır." dedi.

Tecrübeli yönetici "Larin transferinde henüz biten bir şey yok. Hayırlısı ise olsun diyelim. Cenk mesela bir proje idi. Biz dahil Tüm kulüplerin bu tip projeleri hayata geçirmesi lazım. Larin yine böyle bir proje olarak düşünülebilir. Transfer döneminde menajerler, yorumcular her şey konuşur ama imza atıldığı anda iş gerçekleşmiş olur. Beşiktaş’ın birkaç planı var. Koşullara göre transfer yapabilir de yapmayabilir de. Devre arasında transfer kolay değildir. Dünyada ne kadar forvet varsa hepsi bize önerildi." şeklinde konuştu.

ARDA TURAN'IN TRANSFERİNİ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

Çebi, "Planlamamız içinde Arda Turan gündeme gelmedi. Böyle bir planlama olmadı. Arda Turan’ı beğenmemek mümkün mü? Bir Türk vatandaşı olarak kendisine teşekkür etmek isterim. İyi bir futbolcumuzdur bizi iyi temsil etti. Başakşehir için dengeleri değiştirmesi konusunda sezonun bitmesine 4 ay kaldı bekleyip göreceğiz diyebilirim. Futbol bu beklemediğimiz bir takım farklı noktalara gelebiliyor." dedi.

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Çebi, "Futbolculara gidin kulüp bulun demeyiz. Gelen giden oluyor ama bize ve futbolcumuza şartlar uyacak ancak öyle transfer olur. Şu an için zorunlu olarak gidecek isim yok. Futbolcunun geleceği için olabilir." diye konuştu.

Çebi, "Vida, Türkçe öğrenmesine gerek kalmadan adaptasyonunu tamamlamış. Türkçe öğrenmiş halini düşünmek bile istemiyorum o derece." dedi. Ahmet Nur Çebi, "Beşiktaş’ın 40-50 milyon Euro arasında bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde katkı aldı. Hiç olmadığını düşünsenize kaynaklar önemli. Sadece Şampiyonlar Ligi’nde gelen para dışında Cenk gibi oyuncularınızın değeri yükseliyor. Ayrıca sponsorluk anlamında, marka değeri anlamında size katkısı oluyor." dedi.

Ahmet Nur Çebi, "Ufuk Hoca'ya şimdiden teşekkür ediyorum. Kısıtlı imkanlarla Basketbol takımı çok iyi gidiyor. Bu bütçe ile bu başarı muhteşem." şeklinde konuştu.

ŞENOL GÜNEŞ KESİN OLARAK KALIYOR MU?

İkinci başkan Çebi, "Şenol hocanın bu kadar kreatif, büyük oyuncuları son derece uyum içinde yönetebilmesi bizim için bir başarı. Sonuç itibariyle futbolcular geliyor bağrımıza basıyoruz sonra gidiyorlar mesela Cenk gibi. Hocalarda gidiyor, yöneticiler de gidiyor. Hoca ile bizim iki yıllık sözleşmemiz var." dedi.

ALIANZ ARENA'DAKİ MAÇ VE TARAFTAR

Bayern Münih'le Almanya'da yapılacak maçla ilgili taraftara mesaj yollayan Çebi, "En büyük pay taraftarımızındır. Bugün Antalya’da yağmur altında yine çalışmayı izleyen taraftarımız vardı. Ne kadar büyük kaktı verdiklerini buradan söylemek isterim. Sonra futbolcularımız, hocalarımız sonrada yöneticiler geliyor diyelim. Zor günlerimizde bile Olimpiyat stadında yağmurda, soğukta geldiler. Biz Bayern maçı için çağrımızı yaptık. Kusura bakmasınlar dedik. Beşiktaş Avrupa’dan men edilebilir dedik. Bu durum sonuçlanana kadar dikkatli olalım dedik. Almanya’da olmazlarsa bizim için daha iyi olacaktır." diye konuştu. (Ajansspor)

Etiketler :