Ahmet Nur Çebi'den transfer itirafı! Ali Koç'a yanıt verdi

Ahmet Nur Çebi'den transfer itirafı! Ali Koç'a yanıt verdi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un açıklamalarına cevap veren Ahmet Nur Çebi, hakemlerle ilgili de konuştu.

Ajans Beşiktaş - TRT Spor'da gündemi değerlendiren Ahmet Nur Çebi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Çebi şu ifadeleri kullandı:

"Sakatlıklarımızın %60, %70'lik kısmı darbeye bağlı. Darbeye maruz sakatlıkların karşılığındaki kartları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Onun dışındakilerin tek bir sebebi yok. Bu sakatlıkları zemine bağlamak doğru değil. Beşiktaş sakatlıkların haricinde oldukça güçlü bir kadrosu olduğunu gösterdi. Ben ümitliyim. Şampiyonlar Ligi'nde çok güçlü rakiplerle oynuyoruz. Sakatlıklarımız olmasa Ajax maçından da iyi bir sonuçla dönebilirdik."

"KINIYORUM"

"Ben, 'Sivasspor maçını çok dikkatli takip edeceğim' demedim. Bütün maçları seyretmek istiyoruz dedim, bu bir mesajdı. Tüm takımlar şikayet ediyor. Hakemlerimizin hatalı yönettiği maç sayısı tedirgin ediyor. Bir spor kulübünün başkanı bizim algı yarattığımızı söylüyor ama algı yaratmak istesek Sivasspor maçı öncesinde yaratırdık. Bir şey varsa hep birlikte görelim dedik. Algı yarattığımız şekilde bir algı yaratmak da yeni çıktı herhalde. Bunu kınıyorum. Ali Koç'la bugün bu konuya girmedik. Hepimizin bir camiayı temsil etme durumu var. Menfaatleri kenarda bırakıp konuşmamız gerektiğini biliyorum. Camiam adına bunun doğru olmadığını buradan da vurgulamak zorundayım. Cevap olarak kendisine söylemek zorundayım."

"VAR'DAKİ HAKEMLERİN ÖZERK OLMASI GEREKİYOR"

 

"Çoğunluk rahatsızlık duyuyorsa, hakem konusunun masaya yatırılıp çözülmesi gerekiyor. Hakemlerimiz, maç anında hataları tespit edemeyebilir. Bu yüzden VAR çıktığında çok sevinmiştim. VAR'ın sorunları çözebileceği ortadayken, VAR her geçen gün daha da az fayda sağlamaya başladı. VAR'daki hakemlerin özerk olması gerekiyor. Türk hakemlerine güveniyoruz ancak belirli şeylerin düzeltilmesi lazım. VAR konuşmalarını açıklamıyorlar ama bence açıklanabilir. Gizli saklı bir şey değil ki. VAR'da konuşulanların açıklanmamasının sebebi ne olabilir? Açıklansa, kamuoyu rahatlayacak."

"HOCAYI ÖRNEK GÖSTEREREK DERS ANLATAMAZSIN"

"İlk tepkiyi koyanlardan biriyim Uilenberg'in hocamızı örnek göstermesine. Maçla ilgili yorumunu yapabilirsin bir tecrübe sahibi olarak. Josef için açıklaması doğruydu. Öbür tarafta hocayı örnek göstererek ders anlatamazsın."

"GEÇ BİLE KALINMIŞ"

"Ali Palabıyık'a maç verilmeme kararı geç bile kalınmış. Bizim canımız yandıktan sonra bir başkasının canının yanmasına gerek yoktu."

"ALGI YARATMANIN BİR ANLAMI YOK"

Galatasaray'ın açıkladığı hakemlerin veri tablosu hakkında konuşan Ahmet Nur Çebi, "Algı yaratılmaktan bahsediliyor. Algının ta kendisi olur bu. Bu, TFF'nin yapacağı şey. Bunun kulüp tarafından neden açıklandığını, arkasında ne yattığını bilmiyorum. Algı yaratmanın bir anlamı yok" dedi.

"REKABETİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM"

"Yabancı sınırını doğru bulmadıklarını kulüpler ifade etti. Rekabetin ortadan kalktığı yerde futbolcu bulamazsınız, yetiştiremezsiniz. Bu sınırlamanın rekabeti öldürdüğünü düşünüyorum."

"PJANIC FIRSATI ÇIKTI"

"Galatasaray ile bu sezon transferde farklı, tatlı bir rekabet yaşadık. Gedson istediğimiz bir oyuncuydu. Ansızın Pjanic fırsatı ortaya çıktı ve bizde kararımızı ondan yana tavır aldık. Rachid Ghezzal ve Valentin Rosier, bizim futbolcularımızdı. Galatasaray'a da 'Talip olmayın' diyemezsiniz. Bizi yoruyor bu işler. Başka oyuncularda da bu oldu. Ancak çok şükür aldık."

"OLMAZSA YOLU AÇIK OLSUN"

"Cyle Larin'in ücretiyle ilgili konuşuyoruz. Bana göre yüksek istedikleri. Bizim verdiğimiz ücreti kabul ettiği takdirde el ele kol kola devam edeceğiz. Olmazsa yolu açık olsun. Dorukhan örneğindeki gibi."

"CENK TOSUN'A SÖZÜM VAR"

"Cenk Tosun'a benim sözüm var. Çok da severim, katkı vereceğini de düşünüyorum. Ona sözümüz var, o isterse Beşiktaş'ta kapımız ona açık. Ocak'ta da olabilir, Mayıs'ta da olabilir."

"KAAN AYHAN'IN KAPISINI ÇALACAĞIZ"

"Kaan Ayhan. Ocak ayı geldiğinde onun için düşeriz yollara. Kaan Ayhan ve Cenk Tosun haricinde ocak ayı için transfer düşünmüyorum. Kaan Ayhan'ın kapısını bıkmadan usanmadan çalacağız."