Ahmet Nur Çebi'nin gelecek sezon Önder Karaveli ile devam etmek için bazı şartları var!

Ahmet Nur Çebi'nin gelecek sezon Önder Karaveli ile devam etmek için bazı şartları var!

Şenol Güneş iddialarını yalanlayan başkan Ahmet Nur Çebi, gelecek sezon Önder Karaveli ile devam etmek için bazı şartları var.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde kötü bir sezon geçiren Beşiktaş'ta teknik direktör gündemi önce Başkan Ahmet Nur Çebi, sonra da Şenol Güneş'in açıklamaları ile şimdilik kapandı. Sergen Yalçın'ın ayrılığı sonrası göreve gelen Önder Karaveli'nin geleceği belirsizliğini koruyor.

Gelecek sezon Önder Karaveli ile devam etmek istediğini belirten Çebi'nin satır arasına "Olağanüstü şeyler olmazsa" sözlerine eklemesi mayıs ayında yapılacak kongreden çıkacak sonuç kadar, deneyimli hocadan da birtakım beklentilerin bulunduğu şeklinde yorumlandı.

ALTAY GALİBİYETİ RAHATLATTI!

Son dönemde yapılan eleştirilere rağmen hem performans hem de mental açıdan ayakta kalmaya gayret eden Karaveli, üst üste kaybedilen puanların ardından Altay galibiyetiyle rahatladı.

Yeni sezonda da Beşiktaş'ın başında yer alabilmenin hayalini kuran ve belirsizliğin ortadan kalkmasını arzu eden Önder hoca sözleşme bekliyor. Ancak bu beklentinin karşılık bulması için bazı şartların gerçekleşmesi gerekiyor.

SERGEN YALÇIN'I GERİDE BIRAKTI!

Beşiktaş, bu sezon sergen yalçın yönetiminde süper lig'de 15 maçta 6'şar galibiyet ve yenilginin yanı sıra 3 beraberlikle 1.4 puan ortalaması (21) yakaladı.

Önder Karaveli'nin teknik direktörlüğünde çıkılan 11 karşılaşmada ise siyah beyazlı ekip sadece 1 kez mağlup oldu. 5'er galibiyet ve beraberlikle puan ortalaması 1.8'e yükseldi (20).

Beşiktaş, Karaveli ile savunmada da daha başarılı bir görüntü ortaya koydu. Yalçın'ın takımın başında olduğu maçlarda 1.4 gol yeme ortalaması (22) olan Kartal, Karaveli yönetiminde 0.9 ortalama (10) ile oynadı.

HAZİRAN AYI GELMEDEN OLMAZ

En önemli iki şart ise önümüzdeki 3 aylık süreçte şu ana kadar yaptıklarının daha iyisine imza atması ve Türkiye Kupası'nı Beşiktaş'ın müzesine taşıması.

Karaveli'nin, iki kulvarda da sezonu başarılı bir şekilde tamamlaması önümüzdeki sezona dair kontrat alma ihtimalini bir hayli yükseltecek.

Ayrıca mayıstaki kongreden Çebi'nin zaferle ayrılması bir başka belirleyici unsur olacak. Bu nedenle yeni sözleşmenin hazirandan önce yapılma ihtimali bulunmuyor. (Sabah - Ogün Şahinoğlu)