Ajax-Beşiktaş maçının ardından Hollanda basınından olay manşet! "Ajax merhamet gösterdi!"

Ajax-Beşiktaş maçının ardından Hollanda basınından olay manşet! "Ajax merhamet gösterdi!"

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında Ajax'a konuk olan temsilcimiz Beşiktaş sahadan 2-0'lık mağulbiyetle ayrıldı. Hollanda basını Ajax-Beşiktaş maçına geniş yer ayırdı.

Ajans Beşiktaş - İşte detaylar...

NOS: AJAX MERHAMET GÖSTERDİ

Kamu yayıncısı NOS, oyun boyunca üstün olan güçlü Ajax'ın hem Şampiyonlar Ligi hem de Türkiye Süper Ligi'nde "hırpalanan" Beşiktaş'a acıdığı yorumuna yer verdi. Hollanda Televizyonu'na göre, Amsterdam ekibinin "merhamet göstermesi" nedeniyle Beşiktaş farklı yenilemekten kurtuldu.

AD: AJAX FARKA GİDEMEDİ

AD gazetesi ise Ajax'ın Beşiktaş karşısında işi ilk yarıda bitirdiğini okyucularına aktardı. Ajax'ın sorunlarla boğuşan Beşiktaş karşısında farka gidemediğini vurgulayan gazete, 2-0'lık skorun Amsterdam ekibinin Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmesini sağladığını belirtti.

'BEŞİKTAŞ CESURCA SAVUNDU'

AD gazetesine göre, maça 3 sol bek ile başlayan ve yedek kulübesinde kısıtlı sayıda oyuncuya sahip olan Beşiktaş, farkın açılmasını önleyerek müthiş bir skor elde etti. Gazete, "Türkler, bu şartlar altında kendilerini cesurca savundu" yorumuna yer verdi.

DE TELEGRAAF: GÜÇLÜ AJAX MÜKEMMEL İŞLER YAPIYOR

Ülkenin en saygın gazetelerinden De Telegraaf, "Güçlü Ajax, Şampiyonlar Ligi'nde mükemmel işler yapıyor" başlığıyla verdiği haberinde, maçın başından sonuna kadar Ajax'ın Beşiktaş karşısında hiç zorlanmadığını kaydetti. Gazeteye göre, C grubunda ikinci maçını da rahat kazanan Ajax, mükemmel bir iş çıkardı.

RTL: BEŞİKTAŞ'I KOLAY MAĞLUP ETTİ

RTL haber kanalı ise, Ajax'ın Beşiktaş'ı rahat bir oyunla mağlup ettiğini vurgularken Berghuis'ın galibiyette önemli katkı sağladığını ifade etti. Sezon başında Ajax'a transfer olan Berghuis attığı gol ve yaptığı asistle maçın yıldızı oldu.

VOETBAL INTERNATIONAL: AJAX ÇIKIŞINI SÜRDÜRDÜ

Voetbal International dergisi ise Ajax'ın Şampiyonlar Ligi'nde "hırpalanmış" Beşiktaş'a karşı çıkışını sürdüğünü vurgulayarak, Amsterdam ekibinin elde ettiği galibiyetler sayesinde Hollanda'nın UEFA sıralamasında İsveç ve İsviçre'yi geçtiğine dikkati çekti. (Skorer)