Alanya'yı aşan Beşiktaş, gözünü rekora çevirdi!

Alanya'yı aşan Beşiktaş, gözünü rekora çevirdi!

Aytemiz Alanya’yı yenip ligde kötü gidişe ‘dur’ diyen Kara Kartal, gözünü Monaco’ya çevirdi. Beşiktaş, Monaco'yu devirmesi halinde hem üst tur biletini kapacak hem de grup aşamasında 12 puan toplayan ilk Türk kulübü olacak.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig’de Alanyaspor deplasmanından 2-1’lik galibiyetle dönen Siyah-Beyazlılar’da gözler çarşamba günü Monaco’yla oynanacak Şampiyonlar Ligi mücadelesine çevrildi. G Grubu’nda çıktığı ilk 3 maçından da zaferle ayrılan Kara Kartal, Vodafone Park’ta oynayacağı mücadelede rakibini devirip üst tur biletini son 2 maç öncesinde kapmayı planlıyor. Zorlu karşılaşmaya 3 puan parolasıyla hazırlanan Beşiktaş, Fransa Lig 1 temsilcisini yenmesi halinde birden fazla ilke imza atacak. Şenol Güneş’in öğrencileri, galibiyet halinde Devler Ligi gruplarında 4 maçta 4 galibiyet alan ilk Türk takımı olacak. Kartal, ek olarak Fenerbahçe’nin 2007-08 yılındaki 11 puanlık rekorunu da geçip grup aşamalarında en çok puan toplayan Türk temsilcisi olarak bu alanda rekor kıracak.

Geçen sezon 7 puan topladı

Devler Ligi tarihinde üst tura çıkma başarısı bulunmayan Siyah-Beyazlılar, çarşamba günü Monaco’yu devirmesi halinde bitime 2 maç kala ikinci tur biletini kaparak bu alanda da tarihinde bir ilki gerçekleştirecek. Geçen sezon Kupa 1’de 7 puan toplayarak 2003-04 sezonundaki en çok puan topladığı sezonunu egale eden Kara Kartal, son maçında Dinamo Kiev’e kaybedip yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etmişti. (Fanatik)

Etiketler :