Albaraka Türk kredi erteleme var mı? Albaraka Türk kredi erteleme nasıl yapılır? Başvuru bilgileri

Albaraka Türk kredi erteleme var mı? Albaraka Türk kredi erteleme nasıl yapılır? Başvuru bilgileri

Virüs salgını sonrası Albaraka Türk kredi erteleme kararı aldı mı? Albaraka Türk'ta kredi erteleme var mı? Hangi bankalar kredi borçlarını erteledi, ne kadar süre erteledi gibi soruların cevapları haberimizde...

Albaraka Türk kredi ne kadar ertelendi, Albaraka Türk hangi krediler ertelendi, bireysel ihtiyaç kredisi ertelendi mi, Albaraka Türk kredi erteleme geldi mi, Albaraka Türk konut kredisi ertelendi mi, Albaraka Türk taşıt kredisi ertelendi mi, Albaraka Türk kredi kartı borçları ertelendi mi? gibi sorular internet ortamında çokca aratılmaya başlandı. 

Hangi bankalar kredi borçlarını erteledi, ne kadar süre erteledi gibi soruların cevapları haberimizde...

Albaraka Türk'tan bu yönde bir açıklama var. Kamu bankalarından (Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank) sonra özel bankalardan ilk önce Akbank düğmeye bastı ve müşterilerinin virüs salgını sürecini mali açıdan en az hasarla atlatabilmesi amacıyla hazırladıkları destek paketlerini devreye aldı. Ancak Albaraka Türk'tan da bir destek paketi açıklaması geldi.

Albaraka Türk bankasından açıklama:

Albaraka Türk, talep eden tüm ticari ve bireysel müşterilerinin 30 Nisan'a kadar olan taksit ödemelerini 2 ay süreyle erteleyecek.

Personel maaşlarını Albaraka Türk'ten ödeyen müşterilere, talep etmeleri halinde, istihdamlarını korumaları şartıyla, 3 aylık personel maaş giderleri kadar ilave limit imkanı sağlayacağını duyuran banka, müşterilerin yapılandırma taleplerinin, nakit akışına ve sektörel durumlarına göre, ödemesiz dönem dahil, mevcut vade yapılarından daha uzun vadelerde yapılandıracak.

Albaraka Türk basın açıklaması şöyle kaydedildi:

“Bütün bireysel ve ticari müşterileri talep etmeleri halinde, 30 Nisan 2020 tarihine kadar olan finansman taksit ödemeleri haziran ayına ötelenecek.

Personel maaşlarını Albaraka Türk’ten ödeyen müşterilere, talep etmeleri halinde, istihdamlarını korumaları şartıyla, 3 aylık personel maaş giderleri kadar ilave limit imkanı sağlanacak.

Müşterilerin yapılandırma taleplerinin, nakit akışına ve sektörel durumlarına göre, ödemesiz dönem dahil, mevcut vade yapılarından daha uzun vadelerde yapılandırılması sağlanacak.
Müşterilerin oluşacak işletme sermayesi ihtiyaçlarına yönelik ilave limit talepleri ivedilikle değerlendirilecek.

Müşterilerin talep etmeleri halinde POS ve ÖKC ücretleri 3 ay süre ile ötelenecek.

Albaraka Mobil ve İnternet Şubesi’nden yapılacak EFT ve havale işlemlerinden daha önce olduğu gibi bu dönemde de ücret alınmayacak.

ATM para çekme limiti 2.000 TL’den 5.000 TL’ye yükseltilmiştir.

Müşterilerin Albaraka Türk ve PTT ATM’lerinden yapacakları para çekme ve yatırma işlemlerinden herhangi bir ücret alınmayacak.”

"Katılım bankaları krize iyi bir likidite seviyesiyle girdi"

Finans Merkezi programına konuk olan Albaraka Türk Genel Müdürü Melihşah Utku, Kovid-19’un katılım bankalarına olan etkilerini değerlendirdi. Utku, “Salgın Mayıs’ta biterse ekonomi de hızla toparlanır. Kaynak akışı sürdüğü müddetçe rasyolarda bozulma olmayacaktır.” dedi.