Alen Markaryan: "Çağıra çağıra, döndüre döndüre penaltı yarattılar"

Alen Markaryan: "Çağıra çağıra, döndüre döndüre penaltı yarattılar"

Beşiktaş'ın Kadıköy'de hem Fenerbahçe'ye, hem de cüneyt çakır'a 3-1 kaybettiği karşılaşmayı Akşam Gazetesi yazarı Alen Markaryan değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Alen Markaryan'ın bugün Akşam Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Hakemlerin çemkirilmediği, VAR’ın konuşulmadığı, federasyonun isminin bile anılmadığı yalnızca futbolun tartışıldığı bir maç olsun istiyorum. Çok mu şey istiyorum. Hayır. Olması gereken bu zaten. O halde iyi düşünelim, iyi olsun.

Vira Bismillah…

****

Fenerbahçe’de Emre’nin sakatlanıp kadrodan çıkarılmasından sonra yerine Deniz’in oynayacak olması orta sahanın merkezine de Ozan Tufan’ı yerleştirmeleri, tempoyu yüksek tutacaklarının ilk sinyalleriydi. Buna mukabil Beşiktaş’ta Ljajic’in ilk 11’de düşünülmemesi de Fenerbahçe’nin yüksek tempo hamlesine cevap gibi duruyordu. Sahaya çıkıldı ve başladı bu senenin en son derbisi.

Daha bir dakika dolmadan Lens ve Serdar Aziz’in iki ayrı pozisyonda çarpışması birbirlerini özlediklerinden değildi her halde.

Yine aynı zaman dilimi içinde ceza sahamızda Tolga Ciğerci’ye bomboş şut çektirmek de normal değil her halde. Yani öyle bir pozisyona geldik ki “Aman arka tarafı boş bırakmayalım yeter” modundayız. İlk 15 dakika geçildiğinde iki takımın da oyun kurmakta zorlandığını gördük. Kuramadılar desek doğru cümle olur. Çünkü başka bir şey kuruyorlardı o sıra!

Turşu?

Ne turşusu? Golün turşusu…

Nasıl?

Tabii hayali penaltı kurarak.

Bir milyon kere de seyretsen ne karara varamayacağın bir pozisyona uğraşa uğraşa, çağıra çağıra, döndüre döndüre penaltı yarattılar.

Bravo size!

Akabinde ikinci gol. Belli bir tiyatronun bitmez sahnelerindeyiz.

Yazık.

Ali Koç dedi ya Aziz Yıldırım’a, “Topunuz gelin” diye. Sen de çıkacaksın “Alın topunuzu kendi başınıza oynayın diyeceksin” ya, olmuyor işte.

Ha ‘Takımın top oynuyor mu ki’ derseniz. Orada da siz haklısınız. Aslında buralarda takım olarak bir reaksiyon göstermen gerekiyor. Ki herkes şoka girsin.

Yavrum benim! Benim sesimi de duyarmış.

Atiba! Beşiktaş noteri… İlk yarı biterken öyle bir hayat verdi ki Beşiktaş’a maç yeniden başladı adeta: 2-1.

İkinci yarıya Ljajic’i oyuna alarak başladı Beşiktaş. Serdar Aziz, ilk yarı başında Vida’ya yaptığı penaltıyı ikinci yarıda yine tekrarladı.

Hakem yine ‘Devam’ dedi. Bana inanmıyorsanız seyredin. Buz gibi iki penaltıyı yedi. Sonra Burak’ın karşı karşıyası var ki, ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

Sonra altın kural. Atamayana atarlar maddesi ve 3-1.

Zaten bundan sonra yazacak başka bir şey de yok.

Bizim ligimizde bitmez hikayeler nasıl olsa…"