Ali Ece: "4 maçta 4 puan başarısızlığı"

Ali Ece: "4 maçta 4 puan başarısızlığı"

Beşiktaş'ın deplasmanda 3-2 kaybettiği Gazişehir Gaziantep karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı Ali Ece değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Ece'nin bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Yeni bir teknik direktör, yeni oyuncularla yeni bir sistemi oturtmaya çalışırken, Vida gibi takımın eskileri yenilere yardımcı olur aslında. Ancak Vida tam tersini yaptı. Ligin kalanında başka takım stoperine ilk 10 dakika içinde benzer bir pozisyonda direkt kırmızı çıkacak mı, o ayrı konu! Ancak Vida ilk geldiğinde Münih deplasmanında yaptığı saçma hatadan hiç ders çıkarmamış: Daha maçın başı, bir hata yaptın bırak rakip golü atsın icabında, ikincisini yapıp erkenden atılma çünkü 11’e 11’ken rakipten gol atma şansın teorik açıdan da olsa 10’a 11 oynarkenkinden daha fazla. İlk yarıda Beşiktaş’ın en iyileri kaleci Karius ve koruduğu kalenin direğiydi: Gazişehir ilk 45’te dünyaları kaçırdı. 10 kişi kalınca B planına geçilir ama Avcı başarısız A planında uzun süre inat etti. Atiba ve Umut Nayır’ın mücadele gücü etkisi ancak umutlandırmaya yetti, kalan oyuncular ve hocanın geç kalan hamleleri 1 puana bile yetmedi.

Gecenin sorusu

Vida’nın atılmasından önce ben mi yanlış gördüm yoksa Gazişehirli oyuncu taç atışı esnasında tek ayak üstünde miydi? Kural mı değişti, artık tek ayak üstünde taç atmak serbest mi? Bir de hani bel seviyesinin üstünde elle müdahaleler direkt penaltıydı?

Maçın starı

Twumasi’nin performansı, Güray’ın gol vuruşu, Nayır’ın kısa sürede sergilediği mücadele etkileyiciydi. Avcı hoca hani nerede forma adaleti? Güneş daha formda diye Gomez yerine Cenk’i 11’de oynatmıştı, Nayır hazırlık maçında gol olup yağarken formsuz Güven neden?

Maçın olayı

Vida’nın saçma hatasından sonra Elneny’nin intikam reaksiyonundan gördüğü kart da Kayode’nin dirseği de VAR’a gerek duymadan kırmızı olmalıydı. İki oyuncu da aşırı bilinçsiz davrandı. Beşiktaş’ın oyun disiplini zaten evlere şenlik!

Kısa mesaj

Beşiktaş’ta en büyük sorun yeni teknik direktör ise Avcı’yı da bu yönetim getirdi. Seba’dan beri en iyi Beşiktaş başkanı Orman’ın 2 yıldır bu kadar kötü başkanlık sergilemesi asıl sorun!

Etiketler :