Ali Ece: "Abdullah Avcı, 11’ini 4-1-4-1’e göre kuruyor ama Beşiktaş 4-1-4-1 oynamıyor, oynayamıyor"

Ali Ece: "Abdullah Avcı, 11’ini 4-1-4-1’e göre kuruyor ama Beşiktaş 4-1-4-1 oynamıyor, oynayamıyor"

Beşiktaş'ın kendi sahasında 1-1 berabere kaldığı Başakşehir karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı Ali Ece değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Ece'nin bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Abdullah Avcı, 11’ini 4-1-4-1’e göre kuruyor ama Beşiktaş 4-1-4-1 oynamıyor, oynayamıyor. Bu oyuncular gerçekten 4-1-4-1 oynayabilseler, Beşiktaş semtteki maçın ilk 45 dakikasını hiç gol pozisyonuna girmeden tamamlamaz! Bu açıdan bakınca Burak ilk 11’e döndü ama Beşiktaş 11’i kolektif olarak topu ileri uca taşıyamadığı için Burak’ın dönüşü Burak’ın bireysel yeteneği ölçüsünde etkili olamadı. 87. dakikada Beşiktaş’ın kendi mabedinde oynadığı maçta rakip ceza alanında topla buluşma sayısı sadece 6’ydı! Avcı’nın taktiği ile oyuncu malzemesi arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanan bu durum büyük sorun. Taraftar ile yönetim arasında her maç artan gerginlik daha da büyük sorun. Suat Arslanboğa gibi hakemler ise Türk futbolunun en büyük sorunu: Maç başında Beşiktaş aleyhine yaptığı hataları eyyamla dengelemek hesabıyla 45’te Douglas’ın pozisyonunu VAR’dan izlememek için ilk yarıyı alelacele bitirmek rezaletti!

Gecenin sorusu

Artık Fikret Orman’ın bir toplantı yapıp taraftarın ısrarla kendisine sorduğu “Paralar nerede?” sorusunu cevaplama zamanı gelmedi mi?

Maçın starı

Sahada star gibi parlayan yoktu ama 34’lük Gökhan Gönül ile Burak Yılmaz’ın mücadeleleri karanlık tünelin sonundaki ışık huzmesi gibiydi.

Maçın olayı

Geçen sezonu 2. ve 3. bitiren takımların arasındaki maçta kalitenin bu kadar yerlerde olması. Gerçi Suat Arslanboğa’nın yönettiği maçta Messi ve Ronaldo bile “süper” değerde olamazlar!

Kısa mesaj

Fikret Orman, mali tabloyu kamuoyu ile paylaşmalı. “Şu kadar borçla devraldık, şu kadar ödeyebildik” olabilir. Ancak mutlaka bir cevabı olmalı ki iç sahada bile takımı kötü etkileyen negatif elektriğin voltajı düşsün!

Etiketler :