Ali Ece: "Altın ikili yokken alınan 3 puan ise altından bile değerli"

Ali Ece: "Altın ikili yokken alınan 3 puan ise altından bile değerli"

Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş deplasmanda Kayserispor'u 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. Fanatik Gazetesi yazarı Ali Ece bu karşılaşmayı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Ece'nin yazısı...

İlk 45 dakika o kadar çok oyuncunun yerde kalmasıyla geçti ki bir yatak firması canlı reklam verse, cirosunu katlardı! En değerli hücum silahları Aboubakar ve Ghezzal’ın yokluğunda Beşiktaş yüzde 72 oranda topa sahip olarak tamamladığı ilk yarıda sadece 10 kez rakip ceza alanında topla buluşabildi. Bunun sebeplerinden birisi şüphesiz Güven Yalçın’ın 45 dakikada 12 kez buluştuğu topu 10 kez kaybetmesiydi. Beşiktaş Aboubakar oynadığı zamanki gibi önde topu tutamadı, yeteri kadar pozisyon üretemedi. Bu devredeki en net pozisyon tabii ki Mensah’ın kaçırdığı penaltıydı.

Doğan için zor olmadı

Mensah, atacağı köşeyi o kadar belli etti ki genç Doğan için kurtarmak zor olmadı. Özellikle Aboubakar ve Ghezzal yokken o penaltı çok daha iyi kullanılmalıydı çünkü Kayseri deplasmanı öncesinde Beşiktaş geçen sezondan beri maçın ilk golünü attığı 26 karşılaşmanın 25’inde galip gelmişti. Beşiktaş 2. yarıda da golü bulana kadar zorlandı ancak N’Koudou ve Hasiç’in bireysel yetenekleri, otobüsün kapısını geç de olsa açmasını sağladı.

Gecenin sorusu

Sergen hocanın Oğuzhan’ı daha önce direkt çok kötü bir maç çıkartan Mensah’ın yerine oyuna alması kilidi daha önceden açan hamle olmaz mıydı?

Maçın starı

Welinton bir kez daha çok sağlam bir performans sergiledi. N’Koudou en kritik anda penaltıyı gole çevirmekle kalmadı, penaltı öncesi N’Sakala’ya çıkardığı top gibi birkaç pozisyonda dar alan becerilerinin zaman zaman ne kadar değerli katkı sunabileceğini gösterdi.

Maçın olayı 

Kaleci Ersin’in 90+6’da Alibec’in harika şutunda yaptığı kritik kurtarış. Bu tip zorlu pozisyonlarda Ersin geçen sezona göre kendisini geliştirdi. Maçın kırılma anına imza attı.

Kısa mesaj

Beşiktaş’ın en çok gol atan oyuncusu Aboubakar ve en çok asist yapan oyuncusu Ghezzal istatistiklerin ötesinde takıma ofansif açıdan çok büyük değer katan oyuncu profilleri. Onların yokluğunda Beşiktaş’ın zorlanması doğal, altın ikili yokken alınan 3 puan ise altından bile değerli.

Etiketler :