Ali Ece: "Lens'in müthiş dönüşü"

Ali Ece: "Lens'in müthiş dönüşü"

UEFA Avrupa Ligi'nin 5. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Sarpsborg'u muhteşem bir geri dönüşle mağlup etti. Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Ali Ece maçı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Ece'nin bugünkü köşe yazısı:

"Artık o esnada Karius ne düşünüyorsa saçma sapan ötesi bir çıkış yaptı ve Beşiktaş UEFA Ligi tarihinin en erken golünü yedi. Beşiktaş maça adeta 1-0 yenik başlarken Sarpsborg’un ikinci golünde Liverpool’un neden Alisson’u transfer ederken kaleci transferinde dünya bonservis rekorunu kırdığını daha iyi anladık: Karius’un konsantrasyon problemi hem maddi hem de manevi açıdan çok büyük sorun! Beşiktaş erkenden yediği gollerden sonra rakibe net pozisyonlar vermeye devam edince 3-5-2’ye döndü. En azından defansif açıdan biraz toparlandı. İkinci yarıya ise bu kez doğru hücum felsefesi ile başladı: Norveç deplasmanında havadan top şişirip gol aramak düz duvara tırmanmaya çalışmak gibiydi, bunun yerine ikinci 45’te Beşiktaş topu akıllıca yere indirdi, Larin yükünden kurtulup ortayı bile yerden yapınca harika bir geri dönüşe imza attı. Maçı döndüren Lens de bizzat kariyer dönüşü yaptı mı? O çok önemli işte!

Gecenin sorusu?

Larin’i kim buldu, kim önerdi, kim Beşiktaş’ta oynayabilir raporu verdi? Norveç’te Nartallo’nun kaval kemiğini bile özletti!

Maçın starı

Lens’in asisti klas, ayak içi golü daha klas, aşırtma golü en klasıydı.

Maçın olayı

Lens’in 69’da en geriye koşup yaptığı kritik son adam müdahalesi.

Kısa mesaj

UEFA iddiasını sürdürmek bir yana sezonun kalanı için moral açıdan ilaç gibi bir geri dönüş.

Etiketler :