Ali Ece: "Medel bu sezon takımın vazgeçilmezlerinden birisi olacak."

Ali Ece: "Medel bu sezon takımın vazgeçilmezlerinden birisi olacak."

Fanatik gazetesi yazarı ve spor yorumcusu Ali Ece, Beşiktaş - Akhisarspor karşılaşması öncesi bir değerlendirme yaptı.

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Ece'nin yazısı:

Akhisarspor 6 aydır kendi tarihinin en başarılı dönemini yaşadı. Bunu başarırken kontra ataklar en önemli hücum kozları oldu. Beşiktaş savunmasının Linz maçına göre savunma arkasına atılan toplara ekstra dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü Linz’den farklı olarak Akhisar’ın, usta bir golcüsü var: Seleznov.

Bunun dışında Beşiktaş, Linz maçında zaman zaman Oğuzhan-Babel ikilisiyle birlikte son derece etkili ve kaliteli hücumlar geliştirmesine rağmen hücum sürekliliğini 90 dakikaya yayamadı.

Cenk Tosun’a sorsun!

Akhisar karşısında ligin ilk maçında hücum sürekliliğini kurması gerekiyor. Bunun için de Gökhan Gönül’ün daha dinamik bir performans sergilemesi ve Tolgay Arslan’ın, hücumu daha fazla düşünmesi, oyunu forse etmesi gerekiyor. Bu 2 oyuncuya ilaveten yeni sezona birinci santrfor olarak başlayan Cyle Larin’in, topları daha az ayağına bekleyip, daha çok topa gitmesi gerekiyor.

Babel gibi bir oyuncu ile oynamak Larin’in kendini geliştirmesi için bir şans olacaktır. Eğer bana inanmıyorsa arayıp Cenk Tosun’a sorsun.

Ön plana kim çıkar?

Babel, geçen sezon Cenk ayrıldıktan sonra olduğu gibi bu sezon başında da özel yetenekleriyle hücumdaki çilingir işleriyle ön plana çıkacak oyuncu olur. Ayrıca geçen sezona yedek başlayan Medel de bu sezon takımın vazgeçilmezlerinden birisi olacak.

Bu istatistiğe dikkat!

Beşiktaş, evinde oynadığı son 44 lig maçında yenilmedi. Süper Lig’de sahasındaki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, Fatih Terim Stadı’nda Akhisarspor’a 2-0 mağlup olarak yaşayan Kartal, sonraki 44 lig karşılaşmasında rakiplerine galibiyet şansı vermedi. Siyah-Beyazlılar, söz konusu maçlarda 37 galibiyet ve 7 beraberlikle 118 puan topladı.

Kısa mesaj

Beşiktaş’ın önündeki en önemli rakibi Vodafone Arena’nın bozulmuş zemini. Halen yönetim kurulundan bunun ne tür bir çim hastalığı olduğunu açıklamalarını bekliyorum.

 

Etiketler :