Ali Ece: "Medel, meslektaşlarına ders verdi..."

Ali Ece: "Medel, meslektaşlarına ders verdi..."

Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Ali Ece, Partizan-Beşiktaş karşılaşmasını yorumladı.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş, deplasmanda Partizan ile 1-1 berabere kaldı ve rövanş müsabakası öncesinde gruplara kalma yolunda büyük bir avantajı cebine koydu. Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Ali Ece, Partizan-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi;

İlk yarıda kolektif açıdan Erzurum’daki ilk 45 dakikadan daha iyi bir Beşiktaş vardı. Bu kez Beşiktaş baskı yemedi aksine rakibine ileride basarak oyunun hakimi oldu.

Medel savaşçılığının yanı sıra sade pas becerisini de konuşturdu ve tempoyu dikte etti. Atılan gol %90 oranda Quaresma özel yeteneği sonucu geldi. Q7 sadece Beşiktaş tarihinin değil dünya futbol tarihinin en iyi orta yapan oyuncularından birisi. Tolgay’ın uzun süre sonra gol atmasından daha pozitif olan Napoli deplasmanından beri ilk kez ofansif orta saha rolünde bu kadar etkili olmasıydı.

Yenilen gol ise top degajdan geldiği için yerleşim hatası da var ama bireysel savunma yetersizliği de golün yenmesine neden oldu: Orada ya orta yaptırmayacaksın ya da ortanın yapıldığı oyuncuyu daha iyi savunacaksın.

İkinci yarıda Beşiktaş daha ayağa garanti pas rölanti futbolu tercih etti. Tempoyu kendi lehine ayarlayarak düşürdü. İstanbul’a avantajlı sayılacak bir skorla dönmeyi başardı.

Gecenin sorusu

Sırpların, 1389 yılında gerçekleşmiş Kosova Savaşı ile 2018 yılındaki bir futbol maçı arasında bağlantı kurmaya kasmaları nasıl bir sakat zihniyet?

Maçın starı

Medel, Sırp meslektaşlarına oyun kuralları dahilinde nasıl sert oynanır dersi verdi.

Maçın olayı

Maçın hakeminin Partizan oyuncularının kural dışı sertliği karşısında Stevie Wonder takliti yapması.

Kısa mesaj

Skor iyi, oyun gelişmeli. Taraftar oyunun gelişmesi adına transfer istiyor başkan!

Etiketler :