Ali Ece: "Saçmalığın daniskası!

Ali Ece: "Saçmalığın daniskası!

Beşiktaş'ın deplasmanda 4-2 kaybettiği Slovan Bratislava karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı Ali Ece değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Ece'nin bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Beşiktaş eski kaptanı Rıza Çalımbay’ın çalıştırdığı takımlar yenilince açıklaması standarttır: “Basit goller yedik!.” Beşiktaş, Çalımbay yönetimindeki Sivasspor deplasmanından beri saçmasapan her türlü golü yiyor!

Karius’un önünde Rebocho varken kaleden çıkması saçma, top yerine Rebocho’ya müdahale etmesi süper saçma!

Beşiktaş, kâğıt üstünde Bratislava’nın üzerinde kalitede gözükse de mental ve kolektif açıdan geride. Bratislava ilk 45’te taktiksel açıdan tek boyutlu oynayıp 10 kişi topun arkasına geçerek bir forvetle Beşiktaş savunmasının arkasına sarkmaya çalıştı. Bunu 1.5 kez başardı ama ikinci yarıda çok daha fazlasını yaptı.

Beşiktaş skoru 1-0’dan 2-1’e çevirdiği bölümde topa ne kadar sahip olduysa o kadar tehlikeli oldu. Ljajiç’in kısa süre maça ağırlığını koyan klası maçı 2-1’e getiren bir numaralı faktördü. Lakin Beşiktaşlı oyuncular saçmasapan hatalar yapmaya yemin etmiş gibi savunmanın o ana kadar en güven veren ismi Ruiz’in ıskası skoru 2-2’ye getirdi. Gerisi maalesef çorap söküğünden de beter şekilde geldi! 

Gecenin sorusu

Karius 75’teki kurtarışı yapabilecek kadar potansiyelli bir kaleciyken 14. dakikadaki basit hatayı nasıl yapabiliyor? Artık 26 yaşına geldi, bunları düzeltmek için ekstra mental çalışma yapmayı hiç düşünüyor mu? 

Maçın starı

Sporar, hem kontratak koşularında hem hava toplarında hem de merkezden verkaçlarda etkili bir forvet. Beşiktaş’ın Burak hariç tüm forvetlerinden daha etkili oynadı. Ya da dün gece Beşiktaş takım savunması o kadar berbattı da Sporar bu kadar iyi gözüktü! 

Maçın olayı

Bu sezon da final maçı hariç UEFA Ligi karşılaşmalarında UEFA’nın VAR sistemini kullanmaması. Kendi adını taşıyan bir kupaya bu kadar “Üvey evlada masraftan kaçınalım!” tavrı, Infantino’nun kötü mirasından da ötesi bir iki yüzlülük! 

Kısa mesaj

Farka gitmesi gereken maçta Beşiktaş bu sezon mental ve kolektif açıdan ne kadar dağınık olduğunu en kötü şekilde gösterdi! Orta sahaya çapa olarak alınan Elneny, ikinci maçında da stopere yama yapılmaya çalışıldı, olmadı; bu kadar kötü form durumundaki Lens ve Güven’in oyuna girmesi zaten kadro sığlığının en acı kanıtı!