Ali Ece: "Talisca’lı beyaz Talisca’sız siyah"

Ali Ece: "Talisca’lı beyaz Talisca’sız siyah"

Fanatik gazetesi yazarı Ali Ece, Beşiktaş - Kasımpaşa maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş ilk yarıda uzun zamandır yapması gereken bir şeyi yaparak son iki şampiyonluktaki fabrika ayarına döndü: Orta sahanın pas temposu yükseldi, hücum sürekliliği sağlandı. İlk gol duran toptan gelse de sürekli baskının sonucuydu.

Şenol Güneş’in inatla vazgeçmediği ama ısrarla ezbere orta yerine bakarak pas oyununa katılmasını istediği Quaresma, ilk 45’te Gökhan Gönül’le tam kıvamında oynadı. Beşiktaş ilk yarıda oyunu kanada sıkışmadı, ortadan kanada, kanattan ortaya hücumda sürekli alan genişletildi karşılığı skor olarak haneye yazıldı. 28’de top Negredo yerine alıp gidebilen Love’a gelseydi maç fiilen bitmişti! Beşiktaş çok pozisyon harcadı. Gol yükünü tek başına çeken Talisca, 2. yarıda sakatlanıp çıkınca Beşiktaş sonlandıramadığı hücumların dönüşünde çok zorlandı. Kemal Özdeş, daha iyi bütçelerle daha fazlasını başarabilecek kalibrede bir teknik direktör.

Gecenin sorusu

Babel, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Lens şu ana kadar solda, sağdakinin yarısı kadar verimli olamadı. Beşiktaş haftaya kiraya verdiği Orkan Çınar’ı arar mı?

Maçın starı

Talisca, kafasını da sol ayağı kadar ustaca kullanabiliyor, bu bir ofansif orta saha için ekstra bir zenginlik. Bu kez topsuz oyunda da çok iyiydi. Karşı preste kaptıklarının yanı sıra kendi ceza alanında bile başarılı kademeler yaptı.

Maçın olayı

Santrfor Negredo’nun oyundan çıkana kadar kaleci Fabri’den bile daha az topla buluşması. Vodafone’da Beşiktaş’ın santrforu bu kadar etkisiz oynayamaz!

Kısa mesaj

Beşiktaş, Vagner Love transferini bir an önce resmiyete dökmeli. Alvaro Negredo, ara transfer döneminde Çin’e satılmayacaksa takımda hamle oyuncusu olarak kullanılmalı. (Ali Ece / Fanatik)

Etiketler :