Ali Ece: "Türkiye’de hakemlik babadan oğula geçen bir saltanat mı?"

Ali Ece: "Türkiye’de hakemlik babadan oğula geçen bir saltanat mı?"

Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta 1-0 kazandığı Denizlispor karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı Ali Ece değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Ece'nin bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

N’Koudou yüzde 100 fit olsa zaten değil Abdullah Avcı, hiçbir hoca bu yaştan sonra Caner’den sağ ön oyuncusu yaratmak için zaman harcamaz. Son maçlarda sol bekte Rebocho bu kadar iyiyken, onu kesmek de forma adaletine sığmaz. O zaman Caner oyundan çıkarken afra tafra yapmak yerine çok çalışacak, gerisini ta Türkiye U17’den hocası olan Abdullah Avcı’ya bırakacak. Beşiktaş gibi büyük takımlarda forma verilmez, alınır! Caner’in sağ ön oynadığı dakikalarda Beşiktaş normal olarak hücumda yeteri kadar verimli olamadı. Maç içinde Llajiç ortaya, Caner sola Diaby sağa geçtiğinde ise en azından Ljajiç biraz kıpırdadı ve Beşiktaş daha etkili oynamaya başladı. Caner solda da etkisiz kalınca yerine oyuna dâhil edilen N’Koudou etkileyici bir gole imza atarken, Llajiç’in asisti de kilit niteliğinde oldu. Braga deplasmanında klas bir gol atan Boyd ise Oğuzhan’ın kilit pasını adeta çöpe attı. Abdullah hoca, Ljajiç’le ivmelenen oyuna devam etse daha iyi olabilirdi ama Boyd’un da iki gün sonra bu kadar kötü pozisyon harcaması taktik analiz mantığını aşıyor!

Gecenin sorusu

Trabzon maçında VAR hakemi Abdülkadir Bitigen’di, babası Galip bey de hakemdi! Bu maçta ise VAR hakemi Hakan Ceylan, babası Hasan Ceylan da hakemdi. Türkiye’de hakemlik babadan oğula geçen bir saltanat mı?

Maçın starı

Beşiktaş’ın en iyileri yine derbide olduğu gibi kaleci Karius- Atiba arasındaki 6 oyunculuk defansif omurgasıydı. Atiba ekstra top yönlendirici katkısıyla da takımı sırtladı.

Maçın olayı

66’da Diaby’e arkadan Sackey’nin sert müdahalesine kırmızı çıkmaması. Sezon başından beri neredeyse ligdeki her takım fahiş hakem hatalarına maruz kalıyor ve ‘kaşıyıcılık’la beslenenler kaosu körüklüyor. Çünkü birkaç tanesi hariç asla hakem olabilecek yeteneğe sahip değiller!

Kısa mesaj

Bu ülkenin evlatları, bu oyunun asıl sahibi tüm takım taraftarları Salı gecesi oynanan muhteşem Şampiyonlar Ligi maçlarından sonra sırf arma aşkına bizim ligdeki maçları izliyorlarsa, onlara saygıdan bu lig hakemleriyle, MHK’sıyla daha iyi yönetilmeyi hak ediyor!