Ali Ece: "Visca bir yana Ankaragücü’ndeki Boyd’un katkısının yarısını bile neden veremiyor?"

Ali Ece: "Visca bir yana Ankaragücü’ndeki Boyd’un katkısının yarısını bile neden veremiyor?"

Beşiktaş'ın kendi sahasında 1-1 berabere kaldığı Çaykur Rizespor karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı Ali Ece değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Ece'nin bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Beşiktaş, Rize karşısında Abdullah Avcı yönetimindeki resmi maçlardaki en iyi ilk 45 dakikasını oynadı. Ancak gol yollarındaki verimsizlik nedeni ile bu iyi 45 dakika da devreyi galibiyetle kapatmaya yetmedi. Aksine sağ açık mevkisinde görevli olan Boyd’un savunma kademesinde son adam kaldığı pozisyonda Rizespor ilk şutunda golü atan taraf oldu. Bu yenilen gol, Avcı’nın idealindeki oyun sistemi ile eldeki mevcut kadro arasındaki en önemli uyumsuzluk belirtilerinden birisi: Beşiktaş kadrosu hücumda 3-2-5’e evrilen Avcı 4-1-4- 1’inde geride çok eksik ve biçimsiz yakalanabiliyor. Beşiktaş geriden oyun kurarken sahte bek rolüne bürünüp merkez orta sahaya eklemlenen Caner yine eski en verimli olduğu kanat bek rolünde Vida’ya süper bir erken orta açarak skoru 1-1’e taşıyan asisti yaptı. 2. yarının kalanında Beşiktaş yine topa hükmetti ama topa hükmettiği oranda tehlikeli pozisyon geliştiremedi. 1 puanı son anda direk kurtardı.

Gecenin sorusu

Boyd, Başakşehir’deki Visca’nın katkısını yapması amacıyla transfer edildi. İlk 3 lig maçında sizce geçen sezonki Visca bir yana Ankaragücü’ndeki Boyd’un katkısının yarısını bile neden veremiyor? Tek sebep sadece kontratak-set oyunu farkı mı?

Maçın starı

İlk maçın en kötülerinden Caner üst üste ikinci maçta en iyi bildiğini oynayarak Beşiktaş’ın en verimli oyuncusu oldu. Rizespor’daysa Attamah çok iyi bir maç çıkardı.

Maçın olayı

Beşiktaş’ın topa hükmettiği oranda tehlikeli gol pozisyonu geliştirememesi. 80. dakikada Beşiktaş 36 kez rakip ceza alanında topla buluşmuştu. Süper Lig’de şampiyon olmak için icabında topla daha az oyalanacak daha direkt gole gideceksin.

Kısa mesaj

Milli maç arasında Abdullah Avcı daha radikal hamleler yaparak hem takımı, hem de oyun planını güncellemeli."

Etiketler :