Ali Ece'den derbi yorumu: "Beşiktaş'ın kilit oyuncusu..."

Ali Ece'den derbi yorumu: "Beşiktaş'ın kilit oyuncusu..."

Haftanın karşılaşması Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi hakkında NTV'de yayınlanan 90+ programında değerlendirmelerde bulunan Ali Ece, takımların hangi ilk 11 ile çıkması gerektiğini gündemine aldı.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'in 16. haftasında en önemli karşılaşma olan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi öncesi Ali Ece, karşılaşma hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe'nin nasıl bir 11 ile karşılaşmaya başlaması gerektiğini yorumlayan Ali Ece, 'Bence Dirar'ın bu maçta sağ bek olarak oynaması gerekir. Isla olabilir. Bu maçta farklı bir şey yapılması gerekiyor. Çünkü Beşiktaş'ta Caner önde oynayacaksa, Caner'in arkada bırakacağı boşluklara sızacak bir oyuncu gerek. Dirar o işi daha iyi yapıyor. Isla daha çok paslarla gelip asist kovalayan bir oyuncu. Kısa pasta orta tempoda ön tarafa çıkan bir oyuncu.' dedi.

Fenerbahçe'de Ozan Tufan'ın merkez orta sahada görev alması gerektiğinin altını çizen Ali Ece, 'Ozan Tufan'ın bu maçta kesinlikle merkez orta saha oynaması gerekiyor. Ben kimin nerede oynaması gerektiğini söylüyorum. Ersun Hoca benden çok daha iyi bildiği için o karar verecek. Emre Belözoğlu, Gustavo ve Kruse. Sivasspor deplasmanındaki sıkıntı. 30 yaş üstü 3 oyuncu. Bir tanesi zaten Max Kruse. Ofansif orta sahadan çok ikinci forvet gibi. Emre mesela. Sivasspor deplasmanında korner kullanıyor, zaten korner kullanan oyuncu kendi kalesine uzak oyuncu. O yaştaki oyuncunun yetişmesine imkan yok. Bütün yük Gustavo'ya biniyor. Gustavo'da geçen maçta ilk kez iyi olmayan bir performans sergiledi. O yüzden bence Ozan Tufan'ın dinamizmi, ikili mücadelelerde top kazanması özellikleri kadar direk topu alıp gidebilmesi gerekli.' dedi

Beşiktaş'ın kilit oyuncusunun N'Koudou olması gerektiği dile getiren Ali Ece, 'Fizik, kondisyon seviyesine bakarak maça zaten N'Koudou ile başlarım. Beşiktaş teknik direktörü Abdullah Avcı olsaydım, %100 fit ise ben maça o oyuncuyla başlarım.' dedi.

Derbinin nasıl sonuçlanacağı hakkında gelen soruya ise Ali Ece, 'Beraberlik maçın büyük favorisi. Az gollü. Ben haklı çıkmak değil mutlu olmak istiyorum derbide gol görmek istiyorum. kimin kazandığından daha önemli olan iyi oynayanın kazandığı. ' yorumunu yaptı.

Cüneyt Çakır yönetiminde oynanacak karşılaşması için ise Ali Ece, 'Bir de tek ricam, Cüneyt Çakır, Galatasaray - Fenerbahçe maçı. Oyunu çok kesmek zorunda kaldı mı yoksa bilerek oyun kontrolünden çıkmasın diye mi yaptı? Ülkenin açık ara en başarılı hakemi Cüneyt Çakır. Hocam bırakın daha fazla oynansın maç.' dedi (Fanatik)