Alperen Şengün NBA Draft'ına hazırlanıyor! Hassan Whiteside ile idmanda

Alperen Şengün NBA Draft'ına hazırlanıyor! Hassan Whiteside ile idmanda

Alperen Şengün, 2021 NBA Draft'ı için antrenmanlarına başladı. Şengün, Hassan Whiteside ile antrenman yaptı. İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın ve milli takımın genç basketbolcusu Alperen Şengün, 2021 NBA Draft'ı için antrenmanlarına başladı. 

Hassan Whiteside ile antrenman yaptı

BasketFaul'ün yer verdiği habere göre, draftlara kadar 3-4 work out'a katılacak olan genç basketbolcu, bugün antrenör Andrew Moran ile birlikte çalıştı. Şengün ile birlikte Sacramento Kings'in uzunu Hassan Whiteside da bir antrenman gerçekleşti. 

Draft'a katılacağını aylar önce açıklamıştı

Alperen Şengün, NBA 2021 Draft'ına katılacağını geçtiğimiz Mayıs ayında açıklamıştı. Şengün, o dönem sosyal medya hesabında yer verdiği açıklamada ''Dünyanın en büyük organizasyonlarından birisi olan NBA'de oynamak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası kadrosundan çıkarılmıştı

Şengün'ün daha önce Temmuz ayında Dünya Kupası’nda mücadele edecek olan U19 Milli Erkek Basketbol Takımı kadrosundan yorgunluk ve sakatlık olasılığı sebebiyle  çıkarıldığı da duyurulmuştu. 

NBA 2021 Draft'ı ne zaman yapılacak?

NBA'in internet sitesinden yapılan açıklamada, bu yılki oyuncu seçmelerine ilişkin detaylar paylaşıldı. Buna göre, 2021 draftının kurası 22 Haziran'da çekilecek, seçmeler ise 29 Temmuz'da yapılacak.

NBA draft sistemi nedir?

Takımların draftta oyuncu seçeceği sırayı belirleyen kura, normal sezonda elde edilen sıralamalara göre şekilleniyor. Kura sayesinde sezonu alt basamaklarda tamamlayan ekiplere, draftta üst sıralardan seçim yapma imkanı tanınıyor. (Ajansspor)