"Altın kafa Talisca!"

"Altın kafa Talisca!"

Milliyet gazetesi yazarlarından Bilal Meşe Beşiktaş - Kasımpaşa karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Antalyaspor maçı sonrası “Cenk Tosun yoksa, Talisca var” şeklindeki cümlemize sağ olsun taraftarlar alınmışlar, sosyal medyadan tepki gösterdiler. Olabilir, hakaret olmadığı sürece sıkıntı yok...

Gerekçeleri de Negrado’yu yok saymamız gösterildi. Ne var ki, bu savımız da dün ne denli haklı olduğumuz ortaya çıktı. Şimdi soruyorum, sizce Negrado var mıydı sevgili arkadaşlar? Kariyeri bizi hiç mi ilgilendirmiyor. Bizler mazisine değil, bugüne bakıyoruz, Beşiktaş’a katkısı olur mu, ya da Cenk Tosun’un yerini doldurabilir mi onu gözlemliyoruz. Görüyoruz ki, şu ana kadar bize pek de ışık vermiyor, inşallah toparlar!

Quaresma benim penceremden özel bir oyuncudur, topu fazla ayağında tutsa da ki, çok yakışıyor, pas vermese de beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Bize keyif veriyor mu, Kartal’ın galibiyetlerinde etkin oluyor mu, biz ona bakarız arkadaş... Gerisi detaydır. Quaresma, giderek olgunlaşıyor, artık eskisi gibi rakibe agresif değil. Dün de gördük ki Q7, Beşiktaş’ın temel taşlarındandır. Top ayağında olduğu zaman onu üç kişi kovalıyor, bunu görmemezlikten gelmek bu oyunun ruhuna aykırıdır. Bir de goller atabilse, direğe takılmazsa tadına doyum olmaz.

Efendim, Portekizli yıldızlı ilgili bir gözlemimiz daha var, topu ayağına aldığı ve hücuma çıktığı anlarda sürekli Talisca’yı arıyor, valla yerden göğe kadar haklı. Ne yani Negredo’ya mı versin?Bırakın gol atmasını bir kenara, müsait ve baskının olmadığı pozisyonda adam kaleyi tutturamıyor! Dememiz o ki, bırakın Quaersma, Talisca’yı arasın, Portekizli yıldızın emeğini Brezilya’lı gollerle taçlandırıyor. İşin özeti onlar Kartal’ın muhteşem ikilisidir, uyum içindeler, aman gölge etmeyin, yeter! Popov efendi, sanırız Talisca’nın harika iki kafa golünü hazmedemedi! Çareyi Brezilyalı oyuncuyu sakatlama da buldu!
***
Efendim, yeni transfer Vida yedek, Pepe’nin partneri Medel... Bu tercih bizce de doğru... Medel sıfır hatayla oynuyorsa ki öyle, Güneş adamın ismine bakmaz, adalet terazisinde kim ağır basıyorsa onu oynatır. Dikkat edin Medel adeta joker gibi, Vida Talisca’nın yerine oyuna girdi, o orta sahaya geçti.

Bu oyunda hiç bir skorun kazanma adına garantisi yoktur! Bulduğunuzu atacaksınız, rakibi hafife alırsanız, golü kalenizde görür, baskı altında kalır, sıkıntıya düşersiniz. Babel, ikinci yarıda yakaladığı pozisyonu gole çevirse fark üçe çıkacak, Kasımpaşa’nın direnişi bitecek.

Özet mi, Kartal’ın iç hatlardaki tüm maçları ‘final’ havasında geçeceğini dün bir daha gözlemledik. Zirveden uzak kalmamak adına Beşiktaş müthiş baskı altında oynuyor, sıkıntılı galibiyetlerin temelinde de bu faktör yatıyor. (Bilal Meşe / Milliyet)

Etiketler :