Alvaro Negredo, Galatasaray'a bedava önerildi mi? Cenk Ergün açıkladı! "Menajeri öyle düşündü..."

Alvaro Negredo, Galatasaray'a bedava önerildi mi? Cenk Ergün açıkladı! "Menajeri öyle düşündü..."

Eski Galatasaray yöneticisi Cenk Ergün, Alvaro Negreo hakkında açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Geçtiğimiz sezonun başında Beşiktaş'a transfer olan ancak beklentileri karşılayamayan Alvaro Negredo için Beşiktaş, 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Sezon devam ederken Negredo'nun Beşiktaş'a gelmeden önce Galatasaray'a bedava önerildiği ancak Galatasaray'ın tercihini Gomis'ten yana kullandığı iddia edilmişti.

O dönem de Galatasaray'da transferden sorumlu isimlerden birisi olan Cenk Ergün, Radyospor'a açıklamalarda bulundu. Radyospor'da yayınlanan programa yorumcu olarak katılan Sözcü Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Ali Aydın'ın sorularını yanıtlayan Cenk Ergün, Valencia ile iletişime geçmediklerini ve sadece manejer teklifi olduğunu söyledi.

Ali Aydın'ın "Başkan Orman'ın bahsettiği Negredo olayını bir de sizden dinleyebilir miyiz?" sorusuna "Daha öncesinde Umut Güner ve Ali Naibi ile onlara anlatmıştım. Bir önceki sezonun çalışmalarını yaparken Negredo da bize önerildi. Menajeri ile görüşme yaptık. Negredo'nun Galatasaray'a gelebileceği dile getirildi. Menajeri bize, bedelsiz çıkabileceğini söyledi. Böyle çıkabileceğini düşündüğünü söyledi menajeri. Biz kulüp ve oyuncu ile görüşmedik. Bizim tercihimiz Gomis'ti. Biz maaş konuşma aşamasına gelsek neler olurdu bilemiyorum" cevabını veren Ergün, daha sonra yine deneyimli gazetecinin kendisine yönelttiği "Siz almaya kalksaydınız Valencia belki de bonservis ücreti isteyebilirdi değil mi?" sorusuna ise şu cevabı verdi;

"Biz bunu yaparken daha sezon bitmemişti. O dönem Valencia'nın düşüncesi belki o dönemdir, Valencia'yı takip etmedim o dönem. Bunlar farklı ihtimaller. Biz sadece konuştuk menajeri ile ama anlaşma aşamasına hiç gelmedik. Valencia ile hiç görüşmemiz olmadı sadece manejeri tarafından bilgilendirildik. Biz tercihimizi Gomis'ten yana kullandık. Gomis'in bonservis bedeli bizim tarafımızdan ödenebilecek durumdaydı. Takıma da uyan profilde bir oyuncuydu Gomis."

"Valencia kulübü ile biz resmi bir temasta bulunmadık. Bize menajer geldi ve bedelsiz getirebileceğini düşündüğünü söyledi. Valencia bizden bonservis isteyebilirdi. Galatasaray'a bedava geldi gibi bir durum söz konusu değil. Negredo, Beşiktaş'ın değerli bir futbolcusu hakkında konuşmak istemem. Bizim tercihimiz o dönemde Gomis oldu, tarz olarak bize daha uygundu. Beşiktaş neden Negredo'yu aldı, biz neden Gomis'i aldık gibi bir düşünce olmasın Negredo çok değerli bir isim. Biz onu beğenmedik de almadık diye bir durum söz konusu değil. Galatasaray eğer Negredo'yu almak isteseydi Valencia bizden bonservis bedeli isteyebilirdi biz hiç o seviyeye gelmedik görüşmelerde"

Etiketler :