Amir Hadziahmetovic: "Şampiyonluklar için Beşiktaş'tayım"

Amir Hadziahmetovic: "Şampiyonluklar için Beşiktaş'tayım"

Beşiktaş 25 yaşındaki oyuncuya bu sezon 580 bin Euro, kalan dört sezonda ise 1 milyon 160 biner Euro garanti para ile maç başına en fazla 10 bin Euro ödeme yapacak. Hadziahmetoviç “Bu büyük taraftar her şeye layık” diye konuştu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın ara transferde kadroya kattığı Amir Hadziahmetoviç resmi imzayı attı ve takıma katıldı. Siyah beyazlıların Konyaspor’dan transfer ettiği Boşnak orta saha oyuncusu bilindiği gibi önceki gün akşam saatlerinden İstanbul’a gelmişti. Amir dün ise Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti ardından Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ne giderek teknik direktör Şenol Güneş ve futbolcularla bir araya geldi. 25 yaşındaki oyuncu daha sonra Sportif Direktör Ceyhun Kazancı’nın da bulunduğu törenle kendisini 4.5 yıllığına Beşiktaş’a bağlayan imzayı attı.

"BÜYÜK BİR CAMİAYA GELDİM"

Kazancı, Hadziahmetovic’e, “Beşiktaş ailesine hoş geldin” diyerek başarılar diledi. Beşiktaş, Hadziahmetoviç için Konyaspor 3.2 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Ayrıca Boşnak oyuncunun siyah beyazlılardan başka bir kulübe transfer olması durumunda Konyaspor gelirden yüzde 20 pay alacak. Beşiktaş 25 yaşındaki oyuncuya bu sezon 580 bin Euro, kalan dört sezonda ise 1 milyon 160 biner Euro garanti para ile maç başına en fazla 10 bin Euro ödeme yapacak. Amir Hadziahmetovic büyük bir camiaya geldiğinin farkında olduğunu ve Beşiktaş için elinden geleni yapacağını dile getirdi.

"ŞAMPİYONLUKLAR YAŞAMAYA GELDİM"

Deneyimli oyuncu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Beşiktaş’a şampiyonluk değil şampiyonluklar yaşamaya geldim. Bu kulübe çok daha önce de büyük bir ilgim vardı. Teklif gelince gerçekten çok mutlu oldum. Daha önce de söylediğim gibi başka kulüpler de beni istese de en çok ısrar eden kulüp Beşiktaş’tı. Konyaspor formasıyla defalarca Beşiktaş’a rakip oldum, taraftarının büyüklüğünü yakından gördüm. Bu büyük taraftar her şeye layık. Bana büyük ilgi ve sevgi gösterdiler. Ben de bu sevgiye sahada futbolumla yanıt vereceğim. Takıma katıldım şimdi sabırsızlıkla oynamayı bekliyorum.

GÜNEŞ'LE BULUŞTU, ANTRENMANA ÇIKTI

Sportif Direktör Ceyhun Kazancı’nın yer aldığı törende 4,5 yıllık sözleşmeye imza atan Hadziahmetovic daha sonra tesislerde Teknik Direktör Şenol Güneş ve yeni takım arkadaşlarıyla bir araya geldi. Güneş ve oyuncular, Bosnalı futbolcuya başarı diledi. Hadziahmetovic ayağının tozuyla takımla birlikte ilk çalışmasına da çıktı.

TOPLAM MALİYETİ 8,4 MİLYON EURO

Beşiktaş Futbol A.Ş. Amir Hadziahmetovic’in transferine ilişkin tüm detayları KAP’a bildirdi. Bosna Hersekli futbolcunun 4,5 yıllık toplam maliyeti 8 milyon 420 bin euro olarak belirlendi. Buna göre siyah-beyazlılar, Konyaspor’a 3,2 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Deneyimli futbolcunun olası satışı halinde elde edilecek gelirin yüzde 20’si Konyaspor’a verilecek. Amir Hadziahmetovic sezonun ikinci yarısı için 580 bin euro, kalan sezonların her biri için 1 milyon 160 bin euro garanti ücret alacak. Deneyimli futbolcuya ayrıca oynadığı süre ve müsabaka türüne göre maç başına azami net 10 bin euro ödenecek. (Hürriyet)