ANALİZ | Beşiktaş'ın yerlileri zirvede!

ANALİZ | Beşiktaş'ın yerlileri zirvede!

Futbol kamuoyu yeniden yabancı sınırlamasını konuşurken, Beşiktaş ise yerlileri ile övünüyor.

Ajans Beşiktaş Özel - Bu yıl ikincisi yapılan "Futbol Zirvesi"nin açılışında konuşan Başakşehir Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Yabancı sınırında farklı bir gelişme olabilir" dedi.

Gümüşdağ "Önümüzdeki sezon için yabancı sınırında farklı bir gelişme olabilir ama illa yapılacak anlamına gelmiyor. Altyapıya eğilmeliyiz. Altyapıdan yeni Arda Turan, yeni Emre Belözoğlu'lar çıkartmalıyız." dedi.

Bilindiği üzere, 2015 yılında TFF 28 kişilik futbol takımı kadrosunda 14 yabancı 14 yerli futbolcu bulunması yönünde karar vermişti. Gümüşdağ'ın bu sözleri, bir süredir gündemde olan yabancı sınırlaması ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendireceğe benziyor.

Beşiktaş ise yerli futbolcular yönünden zengin bir kadroya sahip. Kadrosundaki 27 futbolcunun 11'i Türk statüsünde olan Beşiktaş'ta toplam 125,5 Milyon Euro'luk takım değerinin 52,8 Milyon Euro'su Türk oyunculardan oluşuyor.

Oğuzhan Özyakup, 12,5 milyon Euro ile Süper Lig'deki en değerli Türk futbolcu durumunda. Siyah-beyazlıların golcüsü Cenk Tosun ise 9 milyon Euro ile ikinci sırada bulunuyor. Sakatlığı atlatan ve sahalara dönmek için sabırsızlanan Caner Erkin de 7,5 milyon Euro değeri ile "Süper Lig'deki en değerli Türkler" sıralamasında 4. sırada yer alıyor.

İşte Transfermarkt'a göre Türk statüsündeki Beşiktaşlı futbolcuların değerleri:

Tolga Zengin:
1,30 Milyon Euro

Utku Yuvakuran:
250 Bin Euro

Ersan Gülüm:
2,80 Milyon Euro

Caner Erkin:
7,50 Milyon Euro

Gökhan Gönül:
3,00 Milyon Euro

Necip Uysal:
4,50 Milyon Euro

Oğuzhan Özyakup:
12,50 Milyon Euro

Tolgay Arslan:
6,00 Milyon Euro

Gökhan İnler:
3,50 Milyon Euro

Cenk Tosun:
9,00 Milyon Euro

Ömer Şişmanoğlu:
2,50 Milyon Euro