ANALİZ | Fabri bu sezon her alanda zirvede! Süper Lig'in en iyisi...

ANALİZ | Fabri bu sezon her alanda zirvede! Süper Lig'in en iyisi...

Beşiktaş, Süper Lig'te Galatasaray'ı yenerek yeniden yükselişe geçti.

Ajans Beşiktaş - Bu sezon Süper Lig'e istediği gibi başlayamayan Beşiktaş, 14. haftada Galatasaray'ı Vodafone Park'ta 3-0 ile geçti. Zirveyi Medipol Başakşehir alırken, Beşiktaş rakibinin 4 puan arkasında yer alıyor. Siyah-beyazlı takımda bu sezon gösterdiği performansla Fabri adından söz ettiren isim oldu.

İspanyol eldiven, geçen sezon Beşiktaş'a katılmış ve şampiyonlukta pay sahibi olmuştu. Bu sezon, geçen sezona oranla daha iyi iş çıkaran Fabri, en az 10 maça çıkan kaleciler arasında en az gol yiyen isim konumunda. 14 haftanın hepsinde kalesini koruyan İspanyol eldiven, 12 gol yedi. Beşiktaş, ligin en az gol yiyen takımı olarak dikkat çekiyor. Maç başına, 0.9 gol yiyen Fabri, bu alanda da zirvede yer alıyor. İspanyol eldiven 6 maçta kalesini gole kapatırken bu istatistikte de ligin en iyi durumunda.

30 yaşındaki Fabri, %79 ile Süper Lig'te kurtarış yüzdesi en yüksek olan kaleci olarak dikkat çekiyor. Fabri, ceza sahası içerisinden kurtarış yüzdesinde %71 ile Volkan Babacan'ın arkasında 2. sırada. Babacan'ın yüzdesi %72. İspanyol eldiven topu oyuna sokma başarısında da %81 ile %82'lik oran yakalayan Muslera'nın ardından ikinci sırada.

YASAL UYARI: BU HABER "AJANS BEŞİKTAŞ" TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ. Bu içerik telif hakları mevzuatınca korunur. Kaynaksız kopyalama yapanlar hakkında yasal işleme başvurulur.

Etiketler :