"Ancak ruhumuzla mücadele edersek Beşiktaşlı oluruz"

"Ancak ruhumuzla mücadele edersek Beşiktaşlı oluruz"

Beşiktaş Kadın Voleybol Takımımız’ın liberosu Pınar Eren Atasever, Beşiktaş Dergisi’nin sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - Pasörlükten gelme, yıldız milli olmuş, yirmi yılı aşkındır voleybol oynayan, Beşiktaş’ın müzesindeki dört Balkan Kupası’ndan üçü alınırken takımda olan ve bu kupalar kazanılırken ciddi katkılar vermiş Beşiktaş Kadın Voleybol Takımımız’ın liberosu Pınar Eren Atasever, Beşiktaş Dergisi’nin sorularını yanıtladı.

İşte o röportajdan bazı bölümler:

“Beşiktaş’taki hedefim, her zaman için bir öncekinden daha iyisini yapabilmek. Bulunduğumuz yeri korumak bize asla yetmez. Ama sporun içinde her şey var. Vazgeçmemek ve çok calışmak sporun ana prensibi bence. Kişisel hedefim kendimi evim olan ve gönülden bağlı olduğum Beşiktaşımız’a uzun yıllar hizmet etmek. Bununla birlikte psikolojik danışmanlık mezunuyum. Aktif voleybol yaşantım bittiğinde mesleğime yönelmeyi düşünüyorum. Aslında mesleğimi spora entegre edip uygulamak da mümkün. Voleybol takımlarının da teknik anlamdaki başarılarını mental destekle çok daha fazla artırılabilinmesi mümkün. Bu alanda yapılan çalışmalar oldukça önemli ama maalesef yetersiz.”

“Beşiktaş’ın benim hayatımdaki anlamını, yerini anlatmak, oldukça zor. Profesyonel hayatımın neredeyse yarısını burada geçirdim. Kaptanlık da tanım olarak oldukça zor. Ama kaptanımız Dilara (Bilge) bu takım için elinden gelenin her zaman daha fazlasını yapan, oyunda olmadığı zamanlarda bile bize hep destek olan, varlığını hissettiren bir kaptan. Ben sadece gerektiği zamanlarda ona yardımcı olmaya çalışıyorum. Arkadaşlık ise yeni oluşan bir takıma göre oldukça güçlü. Sadece iyi zamanlarda değil her koşulda birbirimizin yanındayız. Takım olabilmenin en önemli koşulu da bu bence. Vazgeçtiğinde, kötü oynadığında, düştüğünde beş-altı kişinin de yanına gelmesi, maç bitiminde on iki kişinin bir küme halinde sevinmesi... Zaten önemli olan da bu, takım olabilmek, sezon başında sadece kurulan bir kadroyuz, ancak ruhumuzu ortaya koyabilirsek takım olabiliriz. Ancak ruhumuzla mücadele edersek Beşiktaşlı oluruz.”

“Biz oynadığımız deplasman maçlarının çoğunda kendimizi hiç misafir takım oyuncusu gibi hissetmiyoruz. Gerçekten taraftarlarımız bizim için inanılmaz bir motivasyon kaynağı. Salona girdikleri anda biri bizi kameraya çekse yüzümüzdeki mutluluk her şeyi anlatır. Galibiyet onlarla çok başka bir anlam ifade ediyor. Bu sezon maalesef Akatlar’da oynamıyoruz. Bizim için Burhan Felek Spor Salonu’na alışmak biraz zor oldu. Taraftarımız geldikçe benimseyebiliyoruz ancak. Bizi yalnız bırakmazlarsa çok ama çok mutlu oluruz.”